Розвиток роликового катання у Житомирі

861

У Житомирі з 2017 року регулярно проводяться тренування з роликового катання у спорткомплексі «Динамо». Учасники, що представляють молодь міста, брали участь у міських заходах і всеукраїнських змаганнях, де здобували призи та медалі. Незважаючи на відсутність офіційного диплому, викладачка упродовж усього цього часу успішно тренує дітей. За словами президентки Ліги з фігурного катання на роликах та ковзанах Ірини Устимович, це вид спорту дуже схожий на фігурне катання на льоду.

«Фігурне катання в Житомирі з’явилось в 2007 році. Я перший тренер, в мене навіть є документ, який посвідчує те, що я перший тренер в Житомирі з фігурного катання. Я на жаль, не професійний тренер, я цього не приховую. Не мала можливості навчатись, десь получити цей диплом тренера . Коли зʼявився такий вид як фігурне катання на роликах, ми не дуже сприйняли його. Але як вихід із ситуації для того, щоб діти все ж таки не переривали цей процес. Це дуже схоже на льодове ви побачите, це всі ті ж самі елементи, ті ж самі ролики фігурні адаптовані під ковзани. Просто знімається лезо та прикручуються спеціальні рами, які дозволяють робити ті ж фігурні елементи. Ми приймали участь у всеукраїнських змаганнях, навіть наші дівчата приймали участь в міських наших заходах, такі як «День молоді». Одного сезону ми дуже багато здобули призів і медалей, ролики дозволяють використовувати різну площу», – каже Ірина.

За словами жінки, навчання роликовому катанню доступне кожному, при умові наявності бажання та мети. Пані Ірина вказує на те, що діти виявляють великий інтерес до покращення своїх навичок, відвідуючи додаткові заняття з хореографії та фізичної підготовки. Такі тренування сприяють підтримці фізичної форми та полегшують навантаження під час фігурного катання.


«Можуть навчитись абсолютно кожен любому віці, єдине це, у кого яка мета. У дітей які займаються це змагання, вони більш досконало займаються. Ходять ще на фізичну підготовку та хореографію. Це дуже складно, не можна так просто без розминки щось зробити. Хто яку мету перед собою ставить , наймолодшому наприклад 3 рочки. Все можливо!», – розповідає Ірина Устимович, президентка ліги з фігурного катання на роликах та ковзанах

На тренуваннях була присутня мама дівчинки, яка катається на роликах. Вона розповіла, що вперше дізналася про цей вид спорту, спостерігаючи за ним у телевізійних ефірах, і вирішила запропонувати донці відвідати заняття з роликового катання.


«Побачила по житомирському телевізорі, як дітки займались на Михайліській з Ксенією Устимович. Нас зацікавило, ми ще давно купили звичайні ролики, але було цікаво. Ми привели, дитина почала займатися з Іриною. Почало виходити, у дитини зʼявився азарт. Тим паче це корисно для спини, в них формується гарна осанка», – розповідає Наталія, мама відвідувачки занять на роликах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here