Home Спорт Спортсменки з Житомира та Полтави вибороли «срібло» у Токіо з веслування на...

Спортсменки з Житомира та Полтави вибороли «срібло» у Токіо з веслування на каное-двійці

1093

Срібними призерками Олімпійських ігор з веслування на каное-двійці на дистанції 500 м стали каноїстки Анастасія Четверікова (Житомир) та Людмила Лузан (Полтава).

«Присвячую цю нагороду своєму тренерові – Юрію Чебану. Він показав, що олімпійський п’єдестал – реальний. І звісно, дуже вдячна моїй подрузі по команді – Люді, без якої б ця нагорода була  неможливою. Це дзвіночок на «золото» в Парижі. Китай нехай остерігається», – сказала Анастасія Четверікова.

Тренер Юрій Чебан заявив, що ця нагорода – дзвінок до «золота» в Парижі:

«Я  просто в приємному шоці. Насправді, ми зробили неможливе. Дві медалі на Олімпійських іграх у видах, які тільки увійшли до програми – це сенсація.

Попереду дуже багато роботи. Адже до олімпійського старту в Парижі всього три роки і вже за рік потрібно ставати на дистанцію та виборювати ліцензію.  Та ми довели, що ми можемо і, що олімпійські нагороди у веслуванні – не випадковість. З такою командою на нас чекає успіх!».

Для тренера Анастасії Четверікової – Юрія Чебана це перша тренерська медаль Олімпійських ігор. Нагадаємо, що він олімпійський чемпіон 2012, 2016 і бронзовий призер ОІ-2008)

Каноїстка Лузан здобула вже другу медаль на Іграх-2020, «бронзу» отримала в спринті. Її тренер Микола Мацапура другу Олімпіаду поспіль приводить своїх вихованців на олімпійський п’єдестал.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here