Home Спорт У Києва стало більше міст-побратимів: Кличко підписав угоди з мерами Осло, Ліона...

У Києва стало більше міст-побратимів: Кличко підписав угоди з мерами Осло, Ліона та Марселя

276

Віталій Кличко зустрівся з мерами 8 європейських міст – членів політичної платформи Eurocities. З трьома містами Київ підписав угоди про побратимство. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА. 

«Мери 8 європейських міст від імені політичної платформи Eurocities висловили підтримку Україні та Києву та запевнили, що і надалі готові допомагати українцям. І в їх боротьбі за свою незалежність, і у відбудові українських міст, понівечених російським агресором. З мерами трьох міст – Осло, Ліона та Марселя – підписав угоди про побратимство цих міст зі столицею України», – заявив Кличко. 

Також у складі делегації  Eurocities Київ відвідали мери Флоренції (президент  Eurocities), Афін, Гельсінкі, Риги та Тирани. Всі ці міста – теж побратими Києва.

«Ваш візит важливий для нас. Це – і жест підтримки українського народу та киян, і свідчення нашої єдності. Єдності українців і європейців. Єдності в боротьбі за свободу і демократичні цінності. Бо саме за це сьогодні бореться Україна в жорстокій війні, з якою прийшли на нашу землю російські варвари. І тільки об‘єднавши зусилля цивілізованого світу, ми зможемо захистити цінності демократії та свободи, а також безпеку і мир у всій Європі», – наголосив Кличко.

Разом з мерами європейських міст Кличко відкрив на площі біля станції метро «Арсенальна» новий арт-об’єкт – великі металеві краплі, що символізують єдність Києва та Харкова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here