Нову автоматизовану систему оплати проїзду у Житомирі впроваджуватимуть з наступного тижня

727

Починаючи з наступного тижня у Житомирі планують розпочати роботу нової автоматизованої системи обліку оплати проїзду. У громадському транспорті будуть встановлені нові валідатори, а на деяких зупинках працюватимуть нові термінали, червоного кольору, де пасажири зможуть придбати разовий квиток для проїзду за допомогою готівки. Загалом, таких терміналів буде встановлено близько 20.

Про це розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Олег Самарін. Випробування нової системи стартує уже в цю суботу, 80% відсотків нових валідаторів у транспорті вже встановлено, однак наразі посадовець називає це лише “перехідним періодом” і говорить про те, що частково стара система оплати ще функціонуватиме:

“Ця система (ред. нова) більш досконала, ефективніша, працює онлайн, тобто користувач громадського транспорту не повинен відчути різниці і якихось недоліків у роботі цієї системи. Тимчасово ще термінали у водіїв автобусів залишаться. Це буде перехідний період, ще готівка залишиться до прийняття відповідного проєкту рішення щодо вартості проїзду”.

Щодо вартості проїзду, Самарін додає, що зараз триває узгодження тарифу, тому поки що ціна залишиться незмінною.

6 березня, під час засідання виконавчого комітету міськради було прийнято проєкт рішення, згідно з яким новий оператор, комапанія “City Card System Zhytomyr” отримає доступ до бази даних про усі види та типи транспортних карток, а також про їхній грошовий баланс. Як зазначив заступник міського голови Олександр Шевчук, робота усіх старих карток, якими користувались пасажири, підтримуватиметься, а кошти, які перебувають на цих картках будуть збережені:

“Згідно з конкурсом, який було проведено управлінням і зв’язку у нас визначений оператор по обслуговуванню системи оплати проїзду у громадському транспорті. В даному випадку, згідно з актом, буде передано усі бази даних про усі види карток, типи карток, і усі баланси на кожній картці будуть передані. Ніяких змін відбуватись не буде, карти підтримні, всі що є зараз, це більше 170 тисяч карток, якими на сьогодні користуються громадяни нашого міста”.

Ще одним нововведенням при переході на іншого опертора стане можливість для пасажира контролювати все, що стосується проїзду у мобільному додатку “City Card”, який прив’язуватиметься до транспортної картки нового оператора. З його допомогою, наприклад, можна буде оплатити поїздку просто відсканувавши QR-код через екран валідатора. Щоб отримати QR-код, необхідно натиснути кнопку «Показати квиток» у мобільному додатку. Також у програмі буде можливість перевірити баланс транспортної картки користувача, зпланувати свою поїздку у відповідному меню, знайти місце розташування найближчої зупинки, отримати дані про усі наявні маршрути, а також переглянути нові оголошення.

Саму ж транспортну картку від “City Card” можна буде придбати у найближчому терміналі самообслуговування або центрі продажу. Там можна буде і поповнити свою картку.

Список адрес, за якими здійснюватиметься продаж можна переглянути за цим посилання: https://citycard.net/zhytomyr-map/

Для вирішення проблем або запитань щодо нової системи оплати працюватиме офіс Центру підтримки користувачів за адресою м. Житомир, вул. Театральна, 13.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here