Home Цікаво Денишівська сільрада продала маєток Терещенків приватній особі. Запис розмови

Денишівська сільрада продала маєток Терещенків приватній особі. Запис розмови

2025

Нещодавно в мережі з’явилося оголошення про продаж маєтку Терещенків в Денишах. Про це свідчить публікація на одному з сайтів продажів.

В оголошенні зазначається, що загальна площа ділянки – 3,8 га, з яких – 1 га під будівлею у приватній власності та 2,8 га – в оренді на 49 років. Маєток продає приватна особа за 550 тисяч доларів (майже 15 мільйонів гривень).

Активіст Віталій Валан на своїй сторінці у Фейсбук поділився записом розмови з власником споруди – Володимиром Яковенком, де цікавився документами та тим, хто все ж надав оренду споруди приватній особі.

Фрагмент запису:

Що там із документами?

– Ділянка оформлена, споруда оформлена, недобудова. Гектар оформлено у власність навколо замку.

А під замком?

– 2,8 гектари в оренді у власника замку. Оренда з сільською радою. Тоді я оформлював оренду з Денишівською сільською радою, а зараз це, здаєтьсяЮ Тетерівська. Ті, з ким я оформлював маєток, вже померли. Це було в 2006 році.

Я у вас вийшло таке прекрасне місце оформити?

– Нормально. Займався цим питанням і оформив. А нікого не цікавила ця споруда. Там тоді були купи сміття і ніхто ним не займався. Продавала його сільрада.

Через аукціон?

– Ні. Просто була виділена земля з недобудовою. Ви розумієте, що було в 2006 році, і в 2021 році?

У оголошенні також йдеться про проєкт на каналізацію з дозволом на скидання в річку Тетерів, який на стадії завершення. Також виникають питання про те, хто погодив такий проєкт.

Нагадаємо, архітектор показав маєток Терещенків після реконструкції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here