Home Цікаво Диня-ефіопка, мяо-мяо, кавун-ананас та схрещені помідори: ціни на житомирських ринках

Диня-ефіопка, мяо-мяо, кавун-ананас та схрещені помідори: ціни на житомирських ринках

2493

Незвичні сорти динь, кавунів, слив, малини та навіть помідорів можна купити в Житомирі.

Цьогоріч житомиряни куштують дині-ефіопки (схрещені з гарбузом), кавуни схрещені з ананасом, інжирові помідори, малину-полуницю “Мяо-мяо” та різні інші види овочів і фруктів.

Про новинку ринку дині у формі гарбуза розповів Першому житомирському продавець Роман:

“Ця диня під назвою “Ефіопка”, схрещена з гарбузом. От і вийшла така незвичайна форма. Вона пахне, як мед, а всередині солодка. Коштує 13,99 гривень за кілограм”.

Також на ринку продають сливи-кишинівки, схрещені між собою різні сорти помідорів. 

Із нового сорту кавунів – схрещений з ананасом. Кавун-ананас має жовтий колір всередині і на смак більш солодкий, ніж звичайний. Коштує від 14 грн за кілограм, але продається переважно в супермаркетах.

Самі ж продавці овочів та фруктів розповіли, що найбільше купують зараз кавуни та дині, персики і виноград, гарбузи, яблука та помідори.

Ціна на ринку  такі: виноград залежно від сорту коштує від 15 гривень до 55 гривень,  персики 32 гривні за кілограм, дині від 10 гривень, сливи – 15 гривень, малина від 25 гривень за стакан. 

Цікавими овочати і ягодами діляться і в соцмережах. Житомирянка Олена Галагуза виклала фото інжирових помідорів:

“Відкриття літа-2021 – інжирові помідори: нереально смачні, громіздкі, соковиті. Це не магазинні, вирощені для масмаркету, тому смак неповторний”.

Також житомиряни активно діляться фото урожаїв нової малини мяо-мяо (тібетської) й обговорюють деталі вирощування нового сорту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here