Home Цікаво FoodFacts допомагає біженцям спростити купівлю продуктів харчування у Швеції

FoodFacts допомагає біженцям спростити купівлю продуктів харчування у Швеції

1000

Коли ти зіштовхуєшся із іноземною продовольчою культурою, це є своєрідним викликом. Без володіння мовою похід у продуктовий магазин обертається проблемою.

FoodFacts запустив мобільний додаток українською та англійською мовами, щоб допомогти іммігрантам легко зорієнтуватися у шведських продуктових магазинах.

Шведський стартап FoodFacts розробив додаток, який дозволяє користувачеві сканувати продукти у магазині і одразу отримувати необхідну інформацію, як-от про інгредієнти, харчовий вміст тощо. Також доступні й інші подробиці, наприклад, сертифікати продукту та їхнє значення (EU organic, Rainforest Alliance, MSС і т.д.), добавки, Nutrisсore.

Наразі FoodFacts запустив україно- та англомовну версії додатку для тих, хто приїжджає до Швеції з інших країн,  проте особлива увага до біженців з України.

Доступна інформація про продукти є важливим чинником соціальної інтеграції. За словами генерального директора FoodFacts Александри Феррейра, вивчення зарубіжної продовольчої культури спрощує життя у новій країні, наповнюючи його гастрономічними смаками. Розуміння того, що входить до складу їжі, яку ви купуєте, також є першим кроком на шляху до більш здорового і сталого споживання.

Головна мета додатку FoodFact полягає у демократизації використання і розуміння інформації про харчі. Йдеться про те, щоб просто зайти в магазин і збагнути, що саме містить певний продукт. Компанія працює над індексуванням вмісту усіх упакованих продуктів на шведському ринку, тісно співпрацює із кількома фігурантами в роздрібній торгівлі, щоб зробити вибір продуктів доступним для кожного.

За допомогою власних алгоритмів, які з-поміж іншого перекладають перелік інгредієнтів, FoodFacts поповнює дані про продукти за допомогою джерел у розвиненій клаудплатформі, які можуть використовувати й інші компанії.

Українська журналістка та віднедавна біженка у Швеції Олена Галагуза допомагає команді FoodFacts із перекладами та промоції додатку:

«Як відомо, їжа є базовою у піраміді потреб. Після вимушеного виїзду з України у зв’язку з війною наші люди зіштовхнулися із проблемою вибору, які продукти харчування купувати у Швеції. Я переконана, що цей додаток допоможе біженцям зробити правильний вибір і навіть вивчити шведську мову за допомогою їжі».

Платформа FoodFacts може бути використана для покращення електронної комерції,  кліматичного індексу, рекомендацій щодо споживання продуктів, посібників про здоров’я, освіту, науково-дослідних та цифрових споживчих послуг. Восени 2022 року додаток буде доступний й іншими мовами, зокрема, арабською та іспанською. 

Завантажуйте додаток Android – https://play.google.com/store/apps/details?id=se.foodfacts.foodfactsapp

IOS – https://apps.apple.com/se/app/foodfacts/id1551098296

Website – http://foodfacts.se

Контактні особи:

Александра Феррейра CEO FoodFacts, alexandra@foodfacts.se
Джуліан Райc CMO FoodFacts, julian@foodfacts.se

Більше інформації та фото про FoodFacts – https://www.mynewsdesk.com/se/brave-business

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here