Home Культура Художники з Японії та різних куточків України будуть малювати Житомир

Художники з Японії та різних куточків України будуть малювати Житомир

760

Художники із різних куточків України, а також представник із Японії приїхали у Житомира на міжнародний пленер “Кращий художник”. Вони упродовж тижня до 18 серпня малюватимуть локації міста, які їм сподобаються.

11 серпня на Михайлівській проходить виставка робіт із минулорічних пленерів та офіційно відкрили захід.

“З 11 по 18 серпня в Житомирі проходитиме пленер, на який приїхали учасники з 20 міст України, а також один із Японії. Після презентації картин плануємо провести для митців екскурсії містом, де вони оберуть локацію, яку і малюватимуть протягом тижня.  Цього року хочемо відобразити близько 30 міських пейзажів”, – розповів “Першому житомирському” організатор вінницький художник Володимир Козюк. 

Художник із Японії Чжан Сюєчен наразі навчається в Київській національній академії образотворчого мистецтва. Він розповів, що планує малювати.

“Житомир із перших секунд полонив мене своїм колоритом, атмосферою, будівлями та краєвидами. Особливо сподобалися будинки на Михайлівській, взагалі люблю такі історичні, архітектурні споруди. Думаю, саме цю площу (на Михайлівській, – ред.) і малюватиму. Адже у Японії таких немає”, – сказав Чжан Сюєчен. 

“Я з Кам’янця-Подільського. У Житомирі вперше. Не можу дочекатися екскурсії. Думаю, малювати буду щось пов’язане з природою,  річками”, – розповів Дмитро Кравець.

Виставка картин на Михайлівській триватиме до 18:00 год.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here