Home Цікаво Італійське обладнання на службі газовиків Житомирщини: як виграють споживачі

Італійське обладнання на службі газовиків Житомирщини: як виграють споживачі

1040

Попри війну в країні, газорозподільна компанія АТ «Житомиргаз», що працює під брендом РГК, продовжує модернізувати газову інфраструктуру області. Нове газорегулювальне обладнання вітчизняного виробництва заводу RGC Productionмає європейські комплектуючі. Працюють з ними газовики вже не перший рік. Фахівці «Житомиргазу» постійно проходять стажування, навчаються та обмінюються досвідом з європейськими колегами. 

У чому перевага італійських регуляторів тиску та про досвід закордонних колег розповів Сергій Козюченко, старший майстер групи ГРП/ШРП АТ «Житомиргаз».

Минулого року ви їздили до Італії на заводи двох виробників газорегулювального обладнання. Якою була мета поїздки?

Для модернізації газорозподільних мереж та газорегулювального обладнання необхідні надійні комплектуючі. У шафових газорегулювальнихпунктах важливу функцію відіграють регулятори тиску. На жаль, вітчизняні виробники не мають чого запропонувати газорозподільним компаніям, відтак аналоги потрібно шукати за кордоном. 

Пріоритетом стала якість продукції та досвід компаній, які її виготовляють. Впродовж кількох тижнів наша група відвідувала підприємства провідних виробників газорегулювальногообладнання Pietro Fiorentini та Cavagna Group.

Головна мета – перейняти досвід італійських колег, практично попрацювати з регуляторами тиску,  зокрема їхнім сервісним обслуговуванням, ремонтом, заміною комплектуючих, а також познайомитися з інноваційними рішеннями у цій сфері.

Таке обладнання вже застосовується в Україні, зокрема у Житомирській області?

З регуляторами тиску Pietro Fiorentini ми працюємо вже не перший рік. По усій Житомирській області, де встановлюються нові шафові газорегулювальні пункти (ШГРП), працюють європейські регулятори тиску. Регіональна газова компанія, під брендом якої працює «Житомиргаз», понад три роки тому взяла курс на впровадження європейського обладнання і технології. Особливо це стало актуально з початком повномасштабної війни. На сьогодні ми маємо стабільні поставки такого обладнання, а відтак виконуємо роботи за планом, безперебійно і безаварійно розподіляємо газу споживачам. Італійські регулятори тиску також успішно застосовують колеги з інших регіонів.

У чому особливість італійського обладнання? Які його переваги?

Газорегулювальне обладнання Pietro Fiorentini та Cavagna Group виконано з якісних матеріалів. Коли береш регулятор до рук, розумієш, що тримаєш сучасне європейське обладнання. Ти впевнений у його надійності, бо розбирав його до дрібниць, до останнього гвинтика. 

А найголовніше – у ньому передбачено усі види захисту, що мають бути відповідно до правил безпеки, захист спрацювання по максимуму перевищення тиску та по мінімуму, коли тиск падає. Відмінна робота й самого регулятора: незалежно від вхідного тиску він завжди видає стабільний тиск на виході. 

І звісно, важливу роль відіграє досвід виробника. Компанія Pietro Fiorentini понад 50 років випускає газорегулювальне обладнання, постачає його до сотні країн, в тому числі й до України.

Як це впливає на споживача, чи покращує послугу або якість газу?

Основне завдання газовиків – стабільна та безаварійна доставка природного газу кожному споживачеві. Саме від якісного обладнання залежить безперебійна робота газової інфраструктури. Надійне європейське обладнання не лише має тривалий термін роботи та усі види захисту. Важливою перевагою є фільтр в конструкції самого регулятора, який очищує блакитне паливо. 

Таким чином наш споживач отримує стабільний тиск газу, а його газоспоживаюче обладнання захищене від збоїв у роботі. Відтак знижуються ризики аварійних ситуацій, підвищується безпека та безперебійність послуги з розподілу газу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here