Home Цікаво На 30 га в лісах Житомирщини зацвіла квітка дольодовикового періоду

На 30 га в лісах Житомирщини зацвіла квітка дольодовикового періоду

803

У лісах Житомирської області зацвіла Азалія понтійська. На території Ємільчинського лісгоспу азалія росте на 30 тисяч гектарів. Ця рослина ще з дольодовикового періоду, і росте тільки в декількох місцях на планеті.

Про це повідомляє ДП «Ємільчинське лісове господарство». 

«П’янкий, густий, тягучий аромат, який важко з чимось сплутати, шириться в лісах ДП» Ємільчинське ЛГ». Настала пора цвітіння Азалії понтійської (він же Рододендрон Жовтий). Дикі насадження азалії розповсюджені на майже 30 тисячах гектарів площі. Азалія понтійська – квітка дольодовикового періоду, яка росте лише в декількох місцевостях на всій планеті, зокрема на українському Поліссі». 

Довідково. У світі садівників рододендрон жовтий користується величезною популярністю.

Ще у далекому 1795 році англійський садівник на прізвище Міклер побачив цю рослину на Поліссі під час своєї подорожі Україною. Він привіз до Англії декілька кущів “царської квітки русичів”,частину з яких продав за великі гроші. З тих часів за рододендроном закріпився статус однієї з найгарніших декоративних рослин. Азалія понтійська мало вивчена науковцями. Достеменно ніхто не знає,коли і як вона з’явилась на поліських болотах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here