Home Цікаво На здійснення мрій: житомирські бігуни зібрали 150 тисяч на подарунки дітям загиблих...

На здійснення мрій: житомирські бігуни зібрали 150 тисяч на подарунки дітям загиблих воїнів. ФОТО

1009

Вже традиційно до новорічних свят волонтери МБФ “Народний тил” збирають кошти і купують подарунки дітям загиблих героїв.

Цьогоріч до ініціативи долучилися представники об’єднання бігових клубів “Разом”. Це унікальний проєкт, який створили у Житомирі чотири місяці тому. Його учасники виходять на пробіжки, беруть участь в змаганнях та забігах на різні дистанції в Україні та за кордоном, проводять власні заходи і при цьому донейтять на підтримку ЗСУ. 

Концепція “Разом” така: 1 км = 5 грн. Завдяки цьому вже зібрано близько 55 тисяч гривень, за які придбали теплі речі  – бафи, рукавиці, флісові кофти для армійців, а також сонячні генератори, які можуть підтримувати «Starlink», заряджати одночасно 20-30 пристроїв. Нині оголосили третій збір на “зігрівайки”, білизну і рушники для 95 бригади.

Слоган об’єднання, яке заснували представники трьох бігових клубів міста ( Максим Синенко (СК «Полісся UA»), Максим Страмцов («Runcom Team») та Дмитро Сидоров («Tiger Run Club») – «Разом бігаємо! Разом допомогаємо! Разом переможемо!».

На початку листопада Максим Синенко та Максим Страмцов за 17 годин пробігли 140 км за маршрутом Житомир-Київ: від проспекту Незалежності до Майдану Незалежності.

Їх початкова мета була зібрати 100 тисяч гривень на подарунки дітям загиблих військових, але завдяки небайдужим ця сума досягла позначки 150 тисяч.

Усі кошти передали у “Народний тил”, а вже на День Святого Миколая мали можливість подарувати малечі трохи позитивних емоцій та здійснити  мрії, про які вони писали у своїх листах.

“Народний тил” зібрав близько двох мільйонів гривень, мають багато роботи і купівля подарунків та доставка у регіони ще триває. За наші кошти орієнтовно вийде до півсотні подарунків, адже усі речі та іграшки якісні, а головне – це саме те, про що діти у своїх листах просили Святого Миколая, – каже Максим Синенко. – Прохання різні, але важливо їх виконати, аби ні в кого не виникало сумнівів, що дива трапляються. У кожної дитини своя історія, вони пережили втрату найріднішої людини – війна забрала їх батьків, та кожен з нас може підтримати їх, подарувати трохи свята в ці дні, світлих спогадів”.

Представники проєкту “Разом” вже передали кілька подарунків дітям –   м’які іграшки, розвиваючі ігри та набори для наймолодших, портативну колонку, автомат з лазерним прицілом,  павербанк на 20000 mAh та багато іншого   – для  старших.

“Ще десятки діточок чекають відповіді на свої листи у вигляді конвертації в подарунки. Іграшки, герої коміксів, портативна колонка, під яку діти вчаться танцювати, купальник для першого заняття у басейні, 3D-ручка з піврічним запасом матеріалу – це далеко не увесь перелік подарунків, які діти отримають завдяки тому, що сотні людей підтримали фінансово нашу ініціативу “Zhytomyr-Kyiv ultramarathon 140 km”. 

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here