Солодка каторга: чоловік у Бердичівському районі вирошує 220 кущів винограду. ВІДЕО

1060

Валерій Власюк живе у селі Семенівка в Бердичівському районі. Чоловік вже  14 років займається виноградарством. У свої 72 роки він з дружиною вирощує 220 кущів винограду. Чоловік зі своєю коханою жінкою днями перебуває на плантації та доглядає за виноградом.

На плантації Валерія Власюка побував і Перший житомирський.

У свої 72 пенсіонер з дружиною обробляє 30 сотих землі.

Займаюся виноградарством 14 років. Маю ділянку в 30 сотих, більшу частину займає виноградник. Він налічує понад 220 кущів, але сортів винограду гібридних форм більше, ніж 300. Все життя працював з людьми, але після 50-ти мене потягнуло до матінки землі. Тому вирішив переїхати з  Бердичева у Семенівку. Виноградарство мені до душі”, – розповів Валерій Власюк.

Свої перші кущі чоловік посадив у 2009 році – і вже через рік мав перший соковитий урожай. Роботу біля винограду господар називає “солодкою каторгою”.

Перший виноград посадив у 2009 році. Перші 13 кущиків висадив тут, на цій ділянці. І вже через рік отримав урожай. Заняття вирощування винограду – це солодка каторга. У цих словах, звісно, є сенс. Роботи з виноградом вистачає, адже потрібно доглядати кожну лозу та довести ладу”, – розповів господар. 

Також виноградник поділився секретами, як вибрати дійсно хороший та якісний виноград:

“Виноград купують очима, а потрібно куштувати знизу грона. Адже достигають ягоди зверху до низу, тому знизу будуть найбільш нестиглі”. 

Із соковитої ягоди чоловік робить родзинки, вино та сік. 

“Ми виноград консервуємо, робимо родзинки, вино. Його робимо в залежності від кольору винограду. Є в нас виноградне вино червоне та біле.  Акцент у мене на вирощування столового винограду, який вживається у свіжому вигляді. Маємо такий острівок добробуту. Раджу нашим співгромаддям не чекати від держави багато чого, а створювати такі острівки та забезпечувати сім’ю всім необхідним”, – говорить Валерій Власюк.

Також пенсіонер з дружиною вирощує кавуни, яблука, помідори, полуницю. Крім овочів та фруктів займається ще й бджільництвом.

Нагадаємо, на 10 сотках землі під Коростенем подружжя Кончаківських вирощує понад 100 сортів винограду, у тому числі близько 50 – колекційних та винних, 26 сортів лохини та маракуйю в теплиці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here