Порадувати себе або здивувати рідних чи друзів оригінальною подачею та цікавим поєднанням смаків – саме з такою метою у житомирянки Віки замовляють чайні бомбочки. Створювати їх почала у декретній відпустці, паралельно розвинула кондитерські навички і  випікає торти. Створила сторінку в інстаграмі «Сake.by Vi», де ділиться результатами та доступним асортиментом.

Спершу детально вивчала теорію, а потім придбала матеріал і почала творити. Кожна бомбочка – ексклюзивна, у формі прозорої сфери різних відтінків. Її виготовляє з ізомальту (цукровий спирт, замінник цукру). Працювати треба акуратно та обережно, дотримуючись правил безпеки, аби не отримати опіки, адже суміш для застигання досягає температури 180 градусів. Готові напівсфери наповнює чаєм різних сортів, оздоблює декором і скріплює. Бомбочки готові до вживання, потрібно лише додати  окропу і спостерігати за справжньою магією, коли вони починають розчинятися у воді.

«По життю я енергійна людина, а декрет мене дещо сповільнив. Сидіти на місці – не про мене, люблю бути в русі. Почала пробувати себе в чомусь новому і  знайшла  таке творче захоплення. Мені це дуже подобається, – говорить Віка. – Увесь процес створення бомбочок – дуже захоплюючий. Для початку потрібно розтопити ізомальт, надати кольору за допомогою харчового фарбника. Далі швидко розливаю по формах і чекаю, коли застигне та виймаю. В одну частину насипаю чай, половинки скріплюю, формуючи кулі.  Роблю це за допомогою підігрівання половинок: вирівнюю одну, а тоді нагріваю іншу і кріплю одна до одної. Наостанок – декорування сушеними фрукти, які роблю сама (банан, апельсин, лимон, вишня, лісові ягоди), додаю корицю, маршмеллоу, чайні троянди, цукати. Працюю в рукавичках, використовую чисті форми та підтримую порядок на робочому місці. І внутрішнє наповнення і зовнішнє оздоблення – повністю їстівні, тобто бомбочку в такому вигляді просто кидаєте в окріп і далі можна споживати напій». 

Житомирянка робить чайні бомбочки для чашок розміром 3,9 см та для заварника – 5,2 см. Цього цілком вистачає на одну порцію. Пропонує 9 різних смаків і ще два в’язаних чаї:

  • «Метис» –  білий китайський в’язаний чай з провінції Фуцзянь, при заварюванні в’язаний чай повільно розкривається в квітку червоної хризантеми, мaє м’який квітковий смак та аромат.  
  • «Від серця до серця» – зелений в’язаний чай, в якому зв’язані дві квітки гомфрени на жасмінових ніжках.  
  •  «Королівська вишня» – чорний високогірний цейлонський чай зі шматочками вишні та сушеною вишнею, бутонами червоної троянди, гібіскусом, має яскравий вишнево-мигдальний аромат.
  • «Східний лимон» – смачний зелений чай з трав’яним присмаком, до складу якого входять зелений крупнолистовий чай, цукати ананасу, цедра лимону і квіточки безсмертника, нагідки та лимонник.
  • «Тутті-фруті» – чорний індійський чай з додаванням шматочків ананасу, папаї, вишні, банану, родзинок, яблучка, чорноплідної горобини, цедри апельсину, пелюсток нагідок та гібіскусу, має аромат жуйки «Love is».
  • «Швейцарський секрет» – трав’яний чайний купажі лимонної трави, нагідок, чайної троянди, бутонів жасмину, м’яти, зеленого чаю, ромашки, а також апельсину, полуниці, шматочків вишні та шипшини.
  • «Сади Семіраміди» – ароматний, свіжий м’ятний смак, яскраво виражена кислинка, до складу входять ягоди малини, м’ята, вишня шипшина, волошки та цедра апельсину.
  • «Лісова історія» –  смачний червоний чай, який має яскравий ягідно-фруктовий смак. До його складу  входять чорноплідна та червоноплідна горобина, шипшина, гібіскус, яблуко ялівець, плоди глоду, смородина, лохина
  • «Полуниця з вершками» – чай на основі зеленого китайського крупнолистового з додаванням полуниці та гібіскусу, з терпким присмаком зеленого чаю   та з приємним полунично-вершковим присмаком.
  • «Eкзотік» –  чай, який складається з пелюсток нагідок, ананаса, банана, яблука, цукатів манго та папаї, цедри апельсину та лимона,   барбарису.
  • «Пряник» –  чорний крупнолистовий індійський чай поєднаний із пряними шматочками імбиру, кориці, бодяном, цедрою апельсина, гвоздики, рожевого перцю.

«Чайні бомбочки – неординарний та корисний подарунок. Раджу спробувати і побачити магію на власні очі. Дуже  зачаровує, особливо в’язаний чай. Я  сама, затамувавши подих, спостерігаю  за  процесом його заварюванням.  Крута подача для святкового столу або просто домашнього чаювання.  Варто зазначити, що ізомальт є чудовою заміною цукру, – додає Віка. – Ми з чоловіком хоч і кавомани, але, коли виконую замовлення, то спеціально роблю на кілька бомбочок більше, аби  можна було почаювати вдома. Власне, чоловік дегустує всі новинки, а ще допомагає з сином, якому лише 7 місяців, щоб я могла займатися справою, не відволікаючись. Коли татко на роботі, то звичайно найголовніший помічник – син».

Чайні бомбочки радить зберігати у сухому щільно закритому контейнері при кімнатній температурі. Спожити варто протягом трьох місяців. У холодильник їх краще не ставити, бо при підвищеній вологості  втрачають свої якості і зовнішній вигляд. 

У «Сake.by Vi» є набори бомбочок для чашки по 6, 9, 12 та 16 штук, вартість яких від 360 до 820 гривень. Для заварника – по 4 та 6 штук: 400 та 570 грн відповідно. Бомбочки з в’язаним чаєм коштують 520 грн (4шт) та 750 грн (6 шт). При замовленні на суму понад тисячу гривень, у подарунок – бокс із чотирма бомбочками. Декор та подарункове пакування входять у вартість.  

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here