Home Цікаво Свято наближається: у Звягелі школярки продають новорічні віночки і збирають на допомогу...

Свято наближається: у Звягелі школярки продають новорічні віночки і збирають на допомогу ЗСУ. ФОТО

1206

Більше 20 новорічних віночків виготовили та прикрасили разом з родиною сестри Валерія і Каріна Осіпови з містечка Звягель на Житомирщині. 

Таким чином намагаються хоч трохи створити святковий настрій для себе та оточуючих, а ще зібрати кошти на допомогу захисникам.

Це чергова ініціатива школярок на підтримку ЗСУ. Влітку разом із подругами Машею Волошенюк  та Лізою Тєбєлєвою влаштовували благодійні ярмарки, під час яких продавали свої вироби ручної роботи, кухонне приладдя,  домашню випічку, предмети декору та ін. 

Торгові точки із патріотичною символікою та написами «Збір коштів для ЗСУ» облаштовували біля  дому, магазину, на продуктовому та речовому ринках. Завдяки цьому змогли зібрати близько 23 000 гривень. 

Зокрема, 7 тисяч передали волонтерці Світлані Кручок, яка опікується військовими, трохи більше 10 тисяч витратили на придбання 11 зимових спальних мішків для воїнів, які відправилися на різні напрямки фронту.  Решту направили на придбання медикаментів і оплату послуг доставки поштою. Традиційно до кожної посилки додавали смаколики.

“До осені від літніх продажів у нас лишився вазон орхідеї та оберіг у вигляді ангелочка. Продали їх через соцмережі за 500 гривень.  Із особистих коштів додали ще 700 гривень і передали на лікування нашому земляку – військовослужбовцю Дмитру Гудзю, – розповідає мама дівчаток Наталія Осіпова. – Робити віночки запропонувала я, адже напередодні свят це одна з найактуальніших прикрас для оселі.  Спонсорську, так би мовити, підтримку на придбання матеріалів теж взяла на себе. Увесь процес у нас зайняв два дні. Використовували різні новорічні прикраси, традиційні елементи, а також власні вироби. Дизайн та оформлення кожного віночка – індивідуальний, не повторюється. Вартість –  від 150 до 250 гривень”.

Світлини готових виробів Наталія Осіпова опублікувала на своїй сторінці в соцмережі. Усі охочі можуть обрати шось для себе та придбати. Інформує користувачів про нові позиції в асортименті та продаж наявних. Ще доступно 8 великих віночків по 250 гривень та 4 менших – по 150. 

“У перший день нам вдалося продати 4 віночки через соцмережі. Наступного поїхали на ринок з надією, що вдасться продати більше. Втім,  вдача була не на нашому боці, тому були змушені трохи знизити ціни. Також це було пов’язано з холодною погодою. За компанію на ринок взяли Лізу. До речі, її мама також виготовила декілька новорічних іграшок власноруч, – додає Осіпова. – Поки нам вдалося зібрати 1210 гривень. Що саме і кому будемо купувати,   визначимося дещо пізніше. Все залежить від зібраної суми. Часу та можливостей для волонтерської діяльності  стало значно менше, проте зупинятися  не плануємо, адже разом ми –  сила”.

Нагадаємо, що житомирська волонтерка Діана Михаленко створює патріотичних ангелів у техніці макраме, а увесь прибуток витрачає на допомогу підрозділам на передовій – купує теплі речі.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here