У Домі української культури в Житомирі відновили шлюбні церемонії. ВІДЕО

1986

Перша за 12 років шлюбна церемонія пройшла у Домі української культури 10 грудня. У старовинному маєтку Філіпова на вул. Великій Бердичівській у Житомирі відновлюють традицію проведення шлюбних церемоній.

Перший житомирський побував на першій із них. Житомиряни Олександр та Анастасія обрали для себе маєток Філіпова, бо саме тут розписувалися їхні батьки.

“Я був тут на виставці Івана Марчука – прийшов у велику залу  і відразу захотів тут церемонію. Наші батьки саме одружувалися у цьому РАЦСі і ми продовжуємо звичаї”, – розповів Олександр.

Молодятам пропонують пакети організаційних послуг: від келихів із шампанським до оформлення зали, роботи візажиста, дизайнера, фотографа, церемонімайстра, супроводу живої музики (флейта, бандура, віолончель, саксофон).

Завідувачка структурного підрозділу «Дім української культури» КЗ «Палац культури» Оксана Бондарчук розповіла, що в Домі української культури востаннє проводили шлюбні церемонії 12 років тому. Тепер цю можливість відновлюють:

12 років тому чи  більше тут був загс, розписувалися мої батьки і моє весілля відбулася у маєтку Філіпова. Та і взагалі будівля на Бердичівській відрізняється від інших будинків. Тут відчувається урочистість, романтична атмосфера”.

Спектр послуг, які надають молодятам, – великий  і залежить від побажань самих молодят.

“Ми надаємо багато різних послуг: власний царемонімайстер, живий музичний супровід, стилісти, дизайнери. Співпрацюємо з весільними салонами.

Існують три пакети послуг: стандартний, базовий, віп.

Весілля, яке сьогодні проводилося за стандартним  пакетом – фотозона, живий музичний супровід під бандуру, церемонімайстер, фотограф. Це входить у ціну 2600 грн.

Ціна залежить від того, що хочуть наречені: якщо дві-три бандури, червона або  біла доріжка  чи  скрипаль на вході, дизайнерське оформлення зали, то це буде дорожче, приблизно 5900 грн”, – розповіла Оксана Бондарчук.

Церемонія триває 25-40 хвилин.

У подарунок молодята отримують обряд сімейного вогнища, коли батьки від своїх свічок запалюють свічку молодят, що символізує утворення нової сім’ї.

Також у Домі української культури також планують здавати в оренду кімнати для фотосесій, одна з них вже підготовлена як локація під новорічні фото.

Серед послуг, які планують запровадити найближчим часом, – церемонії виписки дітей, вручення свідоцтва про народження дитини, а також офіційні церемонії розпису (після налагодження співпраці з РАЦСом).

Види церемоній, які проводять у Домі української культури:

базовий пакет (1500 грн): супровід весільного координатора, урочиста реєстрація шлюбу, музичний супровід, стандартна церемонія розпису, обряд сімейного вогнища та базова фотозона;

стандарт (2600 грн): супровід весільного координатора, урочиста реєстрація, індивідуальна love story, додатковий декор, живий музичний супровід, фотограф;

преміум (5900 грн): супровід весільного координатора, урочиста реєстрація шлюбу, індивідуальна love story, обряд сімейного вогнища, декор із живих квітів, індивідуальний музичний супровід живої музики (скрипка, віолончель та ін.).

Також молодята можуть обрати весільні церемонії у різних стилях: французькому, ретро, сучасному, 70 років, класичному та ін.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here