Home Цікаво У містах України підняли державні прапори на висоту 50-100 метрів

У містах України підняли державні прапори на висоту 50-100 метрів

2051

День Державного Прапора в Україні відзначили підняттям прапорів на висоту від 50 до 100 метрів.

23 серпня по всій країні урочисто відкривали нові об’єкти в центрі 13 міст – скверики із найбільшими державними прапорами. На центральних площах транслювали заходи за участю президента та урочистості з інших міст.

У Житомирі прапор підняли на майдані Соборному на висоту 50 метрів. Розмір полотна 14 на 8 метрів. Після офіційного підняття пройшли урочисті заходи. На відкриття прийшли влада міста й області та сотні житомирян.

Над Києвом підняли стяг розміром 16 на 24 метри піднімали на висоту близько 90 метрів. Церемонія відбулася за участю київського міського голови Віталія Кличка і загальновійськового взводу роти Почесної варти.

Зеленський же поїхав на підняття прапора в географічний центр України – село Мар’янівка Черкаської області. Там створили арт-комплекс «Географічний центр – серце України». За спиною у Зеленського – поле із соняшників. Гімн України виконувала співачка Руслана.

У Харкові встановили найвищий прапор в Україні і Європі. Висота флагштоку – 102 метри, розміри полотна 22,5 м на 15 м. Його встановили на набережній, біля Сергіївської площі.

В Одесі прапор розмістили на центральній площі аеропорту. Його теж підняли на 50-метрову висоту. Прапор буде видно зі всіх під’їзних шляхів до аеропорту «Одеса» цілодобово. Також прапор підняли на Воронцовському маяку в порту. Висота прапора – 18, ширина – 5 метрів.

У Вінниці найбільший прапор встановили на найвищій точці – Замковій горі. Там на 50-метрову висоту підняли синьо-жовтий стяг. Розмір прапора – 10 на 15 метрів.

Миколаїв підняв прапор на висоту 72 метри. Флагшток установили на території парку «Юних героїв». Розмір полотна складає 12 на 18 метрів, площа – 216 кв. м. Вага – понад 30 кг. Навколо стели з державною символікою тут облаштували майданчик з опорядженням листами кортенової сталі.

У Львові флагшток встановили на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Місце є однією з найвищих точок міста, де планують створити громадський простір. Прапор підняли на 50-метрову висоту.

У Хмельницькому, Чернівцях та Полтаві стяги піднімали теж на висоту 50 метрів. Біля найбільших державних прапорів облаштували сквери із лавами.

Довідково: Свято День Державного Прапора встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року, передає Укрінформ.

У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here