Home Події У Житомирі є свій справжній Святий Миколай: де можна зустріти? Фото

У Житомирі є свій справжній Святий Миколай: де можна зустріти? Фото

1921

Сергій Соловйов – керівник, художник, режисер та актор театру-студії ляльок-маріонеток «COMPLIMENT». Його добре знають житомиряни різного віку, які звикли бачити лялькаря на пішохідній Михайлівській або під час святкових заходів у місті. 

З початку повномасштабного вторгнення він влаштовував вистави для малечі в укриттях та сховищах, для внутрішньо-переміщених осіб в «Прозорому офісі», а влітку їздив з виступами за кордон – в Італію, Угорщину, Польщу, Австрію, Німеччину. У червні разом із колегами з Житомирського академічного обласного театру ляльок та обласної філармонії ім.С.Ріхтера таким чином вдалося зібрати благодійну допомогу, яку через БФ «Янголи Армії» відправили військовим на передову та постраждалим від наслідків війни, а у вересні повернувся із медичним устаткуванням на суму понад 1500 євро – апарат для вентиляції легень, мобільний кисневий концентратор, компресійні накладки і перев’язувальні матеріали, ліки, засоби гігієни, допоміжні медичні засоби та ін. Усе було передано ГО «Волонтерський  штаб Житомира», а у подальшому – в лікарняні установи.

На період свят Сергій Соловйов знову запланував реалізувати благодійну ініціативу. Цього разу допомагатиме житомирському волонтеру Володимиру Котику збирати кошти на пікап для спецпризначенців, які виконують  бойові завдання на фронті. 

Зустріти лялькаря вже звично можна буде під час перфомансів на вулицях міста, а ще запросити виступити приватно – на новорічних ранках, святкових заходах у колективах, закладах та організаціях. Разом із ним завітає символ 2023-го року за китайським календарем – кролик. Іграшку Соловйов виготовив самостійно, у його колекції вже є свинка, собачка, пацюк, тигр. Разом з ними виходив до публіки у минулі роки.

Попри війну, готуватися до свят актор театру-студії ляльок-маріонеток «COMPLIMENT» почав завчасно. Відколи у  березні відправив у Німеччину дружину із донькою, адже біля їх будинку влучили ворожі ракети і пошкодили дах, перестав голити бороду. За літо й осінь вона відросла на стільки, що тепер виглядає як справжнісінький Святий Миколай чи Санта-Клаус. Щоправда, для довершеності образу довелося її дещо вибілити.

Сергій Соловйов воліє називати себе Святковим новорічним дідуганом, але жодним чином не Дідом Морозом. Більше того, до цього персонажа негативно ставиться ще з дитинства, а вивчаючи додаткову інформацію у більш зрілому віці, переконався, що його відчуття були не безпідставні.

«Мені ніколи не подобалося, що для того, аби отримати подарунок від Діда Мороза, дітям потрібно стати перед ним на стільчик, розказати віршик чи заспівати. Він наче «Цар і Бог». Миколай чи Санта-Клаус приносить дарунки дітям за хорошу поведінку, гарні справи або просто авансом, – пояснює Сергій Соловйов. – Вже кілька разів до мене напрошувалися у помічниці – бути Снігуркою. Доводиться переконливо пояснювати, що я не Дід Мороз, а моїми помічниками можуть бути хіба ельфи. Хочете – переодягайтеся у ельфа. У такому образі – в червоному костюмі, з бородою  та символами прийдешнього року, я виступаю вже з 2015-го. Першу бороду зробив самостійно, наступну замовив в інтернеті, обирав таку, щоб виглядала максимально природньо. Коли ж отримав її, довелося багато переробляти. Крім цього, штучна борода кріпиться на резинці. Тривалий час перебування в ній викликає дискомфорт, а через кілька годин ще й головні болі. Для мене дуже важливо зберегти міміку обличчя, аби борода та шапка не заважали і не закривали усе. Цього року, як на мене, це вдалося найкраще, адже бороду маю свою».

У планах Сергія Соловйова виступати із кроликом у період протягом 18 грудня – 8 січня. Якщо ситуація в країні та погодні умови дозволятимуть, у першу чергу виходитиме на вулиці. Додає, що ця атмосфера йому подобається найбільше. Вже зараз думає над тим, як можна підсвітити себе та персонажа на випадок обмеження та економії електропостачання, аби мобільно пересуватися по Михайлівській.

«Ми поспілкувалися із Володимиром Котиком, який зараз збирає вже на 11-й автомобіль для наших захисників. Маю домовленість, що частину коштів від привітань театр-студія ляльок-маріонеток «COMPLIMENT», передаватиме саме на цю потребу, – каже Соловйов. – Мене запрошують у різні країни за кордон, але через певні побутові питання взимку поїхати туди змоги не маю, тому намагатимуся бути корисним, будучи в Житомирі. Розглянути пропозиції про співпрацю із юридичними та приватними особами. Деталі можна узгодити за телефоном 0958986172 чи написати в соцмережі. Певні заготовки святкових привітань із кроликом вже маю, та загалом це здебільшого імпровізація, взаємодія з аудиторією заради справжніх та щирих емоцій». 

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here