Home Різне В житомирські ліси випустили райських птахів

В житомирські ліси випустили райських птахів

480

В Коростенському лісомисливському господарстві вже рік розводять фазанів. Пташки жили у вольєрах та днями молодняк випустили в ліси.

Про це пише Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства:

“Саме так називають фазанів, вирощуванням яких у вольєрних умовах займається державне підприємство «Коростенське лісомисливське господарство». Вольєр для утримання та розведення фазана створили в минулому році, тоді ж із сусідньої області завезли маточне поголів’я. Днями молодняк, який виростили лісівники, випустили безпосередньо в угіддя лісгоспу, – йдеться в повідомленні.

Лісівники мають надію,  що ці диво-птахи приживуться у дикій природі та навесні уже матимуть потомство, відтак єгерська служба підприємства дбатиме про харчову базу для фазанів: у місцях розселення встановлять годівниці.

Довідково. Середовище природного існування фазанів – це береги річок, долини, зарості чагарників,  де птиця зможе сховатися від ворогів та знайти воду і природне харчування : насіння трав, плоди кущів. Мешканців прилеглих сіл не створювати йому зайвих приводів для турбування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here