Home Різне Як працює новопридбана звягельська “амфібія”

Як працює новопридбана звягельська “амфібія”

640

Нещодавно у Звягелі за кошти місцевого бюджету була придбана багатофункціональну самохідну амфібію Truxor Т-40, яка займатиметься очищенням та впорядкуванням річки Случ. Перший Житомирський вирішив розібратися та розповісти, на що здатна ця машина та як вона працює.

Truxor Т-40 може працювати як на суші, так і на воді, адже має широкий спектр можливостей встановлення різного обладнання. Серед основних навісок “амфібії” називають жатку для надводної та підводної косовиці очерету, осоки, водоростей, тонкостеблих кущів.

Вантажна спроможність фронтального маніпулятора, на який навішується гідравлічна рослинорізка, сягає 350 кг. Свої функції вона спроможна виконувати на глибині 2,1 метра. Ріжучі ножі у базовій комплектації за один прохід прокошують від 2,2 до 4 метрів.

До основних робочих інструментів також відносяться навісні ковші для розкопування ґрунтів на суходолі та розчищення берегової смуги у воді. Для звільнення водойми від мулу на маніпулятор навішується помпа земснаряда, що яка відкачує його та переганяє на берег по рукавах на відстань до 300 метрів. Також у вигляді навіски може використовуватись мульчер, дробарка деревних відходів, забійник паль тощо.

Через те, що річище в межах міста заросло осокою, очеретом та сильно замулилось, влада міста очікує, що роботи новопридбаному апарату вистачить не один рік. Раніше весь зазначений перелік робіт у громаді виконували весняні льодоходи, які чистили дно серед крижин вичищали дно під час повеней. Проте, в останні роки льодоходи практично зникли і річка прийшла в занепад за відсутності самоочищення. За допомогою придбаного малогабаритного комбайну за ціль ставиться повернення цій водоймі бувалу красу і чистоту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here