Як у Житомирі обмінюють лампи розжарювання на LED. Відео

1996

Із 31 січня в Житомирі почали обмінювати застарілі лампи розжарювання на енергоощадні. Житомиряни активно користуються державною програмою та обмінюють по  550-560 лампочок в день лише на одному відділенні.

Перший житомирський відвідав поштове відділення № 14 та поспілкувався з людьми, які скористалися програмою.

Поштарі розповідають, що іноді на відділенні бувають черги з охочих обміняти лампочки аж до вхідних дверей.

Заступниця керівника відділення №14 Юлії Дученко розповіла, що починаючи з 31 січня і до сьогодні, безоплатною програмою обміну лампочок скористалися понад три тисячі людей. Це переважно пенсіонери.

“У нас на відділення приходить певна кількість ламп. Перший завіз був близько 2-3 тисяч ламп. Самі житомиряни  почали питати про обмін ламп задовго до того, як він взагалі почався. Ще за тиждень до початку обміну до нас приходили 10-20 людей та питали, чи міняємо лапочки”,  – розповіла Юлія Дученко.

Охочих обміняти старі лампочки на нові сучасні багато. Наразі вдень приходять до 100 людей.

“Ми почали обмінювати 31 січня, тоді було близько 20 клієнтів, які обміняли перші по 5 лампочок. Щоб скористатися програмою, потрібно принести паспорт, ідентифікаційний код та 5 робочих непобитих ламп розжарювання. Ми на заміну даємо 5 енергозберігаючих ламп широкого або вузького цоколю. В день приймаємо по 100, а то і більше людей. Загалом вдень міняємо 550-560 лампочок. Приходять обмінювати здебільшого пенсіонери, але є і молодь“, – додає представниця “Укрпошти”.

Житомирянин Олексій вже обміняв свої старі лампочки. Він задоволений потужністю та яскравістю нових.

“Ініціатива мені подобається. Я вже обміняв всі свої лампи на нові. Я не планую ще, якщо будеш міняти без кінця, то іншим не вистачить. Загалом, лампи себе дуже добре зарекомендували. Зробив це через “Дію”, – говорить житомирянин.

Пані Алла теж прийшла міняти лампочки. Жінка задоволена, що така програма є в Україні:

“Я дізналася з інтернету та мені подобається. І я вважаю, що це правильний крок, адже зараз є проблеми з електроенергію і завжди потрібні лампи. Можливо, такий крок допоможе нашій державі впоратися. Я обмінювати ще не планую, бо вже немає”.

Читайте також: Як обміняти лампи розжарювання на LED.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here