Як житомиряни ставляться до посилення вивчення англійської? ВІДЕО

883

США планують підтримувати вивчення англійської в Україні. До того ж ще 28 червня зареєстровано президентський законопроєкт про обов’язковість англійської при занятті державних посад. Крім того, англійська мова може стане обов’язковою у всій системі освіти – від дитячих садочків до університетів, від дошкільнят до науковців. 

Перший житомирський запитав у містян, чи підтримують вони посилення вивчення англійської. Більшість житомирян, з якими ми спілкувалися, відповіли ствердно. 

«Ми всі потребуємо англійської мови, тому що будь-де, будь-коли, куди не зайдеш, ти зазвичай почуєш англійську мову і ти можеш потрапити в такі ситуації, коли тобі потрібно знати мову або комусь допомогти», – розповіла студентка Марія. 

«Наш інститут іноземної філології має багато освітніх програм. Усі вони пов’язані, звичайно, з іноземними мовами, є освітні програми безпосередньо англійською мовою і освітні програми німецькою мовою. Тому, якби для кожного студента це важливо відповідно до своєї освітньої програми, опанувати ту мову, яку вони обрали зараз. У нас всі викладачі мають відповідно найвищий рівень англійської мови студенти, починаючи з 1 курсу, вони збільшують свій рівень», – прокоментувала Юлія Весельська, старша викладачка кафедри англійської філології та перекладу ЖДУ ім. І. Франка.

Дивіться також опитування: «Какая разніца» чи ні – що говорять житомиряни про мову обслуговування?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here