Home Різне Зелена комета: українці зможуть побачити космічне диво в небі

Зелена комета: українці зможуть побачити космічне диво в небі

1118

Вперше за 50 тисяч років до землі близько наблизилася зелена комета. Протягом січня українці можуть спостерігати за кометою неозброєним оком. Проте краще насолоджуватися космічним явищем за допомогою телескопа.

Про це повідомляє американське космічне бюро NASA у своєму блозі.

Вперше за 50 тисяч років до Землі наблизилась зелена комета. З 12 січня її можна побачити у Північній півкулі у бінокль. Найближче до Землі це небесне тіло виявиться 1 лютого. У цей момент комета буде за 42 мільйони кілометрів від нашої планети”, – йдеться в повідомленні.

Комету можна буде спостерігати у Північній півкулі протягом січня. До речі, Україна перебуває саме у цій частині планети. Ті, хто живе у Південній півкулі, зможуть її побачити у лютому. Без телескопа комета виглядатиме як «невелика зелена пляма на небі». А в телескопі можна буде побачити зелений хвіст комети. 

Довідково. Вперше крижане тіло під назвою C/2022 E3 (ZTF) було помічено на нічному небі в березні 2022 року. Вже наприкінці грудня цього ж року вчитель природничих наук на пенсії та астрофотограф Ден Бартлетт зміг її сфотографувати зі свого будинку поблизу національного парку Йосеміті у Каліфорнії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here