Home Цікаво Житомирська майстриня відправляє на передову обереги

Житомирська майстриня відправляє на передову обереги

1114

Ляльки-мотанки майстрині Оксани Дедуль вже побували у багатьох країнах світу. Нещодавно вона відправила декілька сотень до Німеччини. У війну вона відправляє частинку тепла у вигляді ляльок-мотанок на передову. 

Майстриня народної творчості Оксана Дедуль у коментарі Першому житомирському розповіла, що на передову вже відправила більше 200 оберегів і планує ще. 

У кожному моєму виробі живе душа. Я завжди на виставки одягала свої ляльки-мотанки у традиційне українське вбрання. Житомиряни найбільше зараз просять виготовити ляльки-мотанки на патріотичні мотиви. Позавчора відправила до Німеччини – то були вироби у традиційному поліському вбранні. Нещодавно і нашим бійцям доставили більш, ніж 200 моїх ляльок, для того, щоб вони зігрівали їхню душу та оберігали їх.

Я тепер остаточно вирішила, що  буду вишивати різні сорочки та рушники, ляльки й на наш день перемоги проведу власну виставку, де покажу нашу гарну культуру. Вже зараз вночі почала шити сорочки по наших житомирськими візерунками”, – розповіла майстриня. 

Також вона додала, що на цьому не зупиниться і продовжить підтримувати українців.

Нагадаємо, в Овручі бібліотекарі теж виготовляють обереги для військових.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here