Home Цікаво Житомирська область стала лідером в Україні за виробництвом морозива

Житомирська область стала лідером в Україні за виробництвом морозива

2042

54,1% українського морозива виготовляють у Житомирській області. Область стала лідером серед регіонів. Морозиво на Житомирщині виготовляють два із найпопулярніших виробників.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба:

«За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області».

Як повідомляє Держпродспоживслужба, в Україні виробляється понад 900 видів морозива. Цьогоріч його виробництво зросло на 3% порівняно з минулим роком.

Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80% населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40%).

Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій «сімейній» упаковці – від 0,5 до 2 кг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here