Home Відпочинок Хорватія та Чорногорія посилили правила перетину кордону українцями

Хорватія та Чорногорія посилили правила перетину кордону українцями

227

Хорватія прийняла рішення про необхідність обов’язково проходити 14-денну самоізоляцію для громадян третіх країн, зокрема, для України. У разі наявності тесту на Covid-19 не давніше, як 48 годин, – без самоізоляції.

До Чорногорії ж можна потрапити без обмежень лише повітряним шляхом. У разі перетину кордону наземним транспортом, потрібно мати негативний тест на коронавірус, роблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Про це повідомляє УП.

"В ніч на 11.07. Хорватія прийняла рішення про обов‘язковість 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, в т.ч. для України, які в‘їжджають до РХ. У разі наявності тесту на Covid-19 не давніше, як 48 годин, – без самоізоляції", – написав посол України у Хорватії Василь Кирилич у Twitter.

Натомість до Чорногорії  українцям та білорусам дозволено в’їзд без додаткових обмежень лише в випадку організованого прибуття повітряним транспортом.

На практиці це означає, що для авіапасажирів рейсів з України та Білорусі наявності тестів не вимагається, тоді як мандрівникам, що прямують до Чорногорії наземним транспортом, потрібно мати негативний тест на коронавірус, роблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here