Home Відпочинок На Житомирщини з’явиться новий туристичний маршрут: церкви, водоспади, кар’єри та маєтки

На Житомирщини з’явиться новий туристичний маршрут: церкви, водоспади, кар’єри та маєтки

145

На Житомирщині незабаром може з’явитися новий цікавий туристичний маршрут на півночі області, за яким можна збиратися у подорож на декілька днів.

В ОТГ області працюють над створенням проектів, які сприятимуть розвитку територій.

Овруцька ОТГ спільно з Інститутом громадянського суспільства скоро розпочне втілювати нову ініціативу – створення туристичного маршруту на півночі області – в рамках міжмуніципального співробітництва. Новий туристичний маршрут проходитиме цікавими природними, історичними та культурними пам’ятками одразу чотирьох громад: Овруцька ОТГ – Словечанська ОТГ – Олевська ОТГ – Народицька ОТГ.

«Цей маршрут проходитиме історичними та культурними місцями. Розпочнеться з Овруча з церкви ХІІ століття, далі Словечанського кряжу – унікальні природні яри, водоспади, кар’єри. На цьому ж шляху у селі Хлупляни плануємо реставрувати панський маєток та створити на базі міні-готель, велосипедну станцію. Далі у Словечанській громаді відвідування старовинного містечка в с. Городище, Поліського заповідника. Потім лісовою дорогою до Олевської громади. А там усім відоме Камінне село, шлях вздовж річки Уборть до Народицької ОТГ, в якій обов’язкове відвідування села Базар, а також територій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС», – розповідає начальник відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької ОТГ Оксана Левківська.

Наразі працюють над деталізацією туристичного маршруту, розробленням мапи майбутньої подорожі. Планують створити по маршруту сувенірні ринки з доробками місцевих умільців. За словами Оксани Левківської, після створення проекту залучатимуть грантові кошти на його реалізацію.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here