Home Відпочинок У туристичний маршрут від Франції до України хочуть включити маєток Ганських, де...

У туристичний маршрут від Франції до України хочуть включити маєток Ганських, де жив Бальзак

578

Відновити маєток Ганських, де жив і творив Оноре де Бальзак, планують на Житомирщині.  Садиба (маєток) Ганських може увійти до туристичного маршруту від Франції до України.

Про це йшлося під час зустрічі голови обласної ради з Жаном Рошем, президентом Асоціації «Бальзак-Ганська», кавалером ордену Почесного Легіону, ініціатором масштабного фестивалю Balzac Fest в Україні.

Однак для того, щоб реалізувати цю ідею, із маєтку потрібно виселити агротехнічний коледж, відремонтувати садибу і дорогу.

Про це повідомив голова облради Федоренко:

«У маєтку Ганських розташований агротехнічний коледж. Напевно, потрібна нова будівля для нього, щоб і коледж продовжив працювати, у людей були робочі місця, і щоб ми змогли зберегти та реконструювати культурну пам’ятку. Будемо долучати депутатський корпус, спілкуватися з керівництвом коледжу. Навчальний заклад повинен переїхати виключно у нову сучасну будівлю. І тільки потім ми почнемо реконструкцію нашої пам’ятки. Це великий проєкт, тут області самотужки не впоратися, потрібна допомога, в тому числі від французьких колег. Також необхідно відремонтувати дорогу до садиби Ганських, адже ми очікуємо на наплив туристів. Питання дороги ми винесемо на обговорення депутатів обласної ради».

Маєток Ганських розташований у с. Верхівні Ружинського району і включений до національних святинь України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here