Home Відпочинок У Житомирі до Дня туризму провели фестиваль «ZT-EXPO 2021» та розповіли про...

У Житомирі до Дня туризму провели фестиваль «ZT-EXPO 2021» та розповіли про найпопулярніші маршрути

2711

27 вересня у Житомирі з нагоди Всесвітнього дня туризму проходить культурно-мистецький фестиваль “ZN-EXPO 2021”. Під час заходу презентували туристичні маршрути Житомирською областю.

У коментарі Першому житомирському директор Туристичного інформаційного центру Василь Кравчук розповів, як розвивають туризм в області:

“Туризм на  Житомирщині розривається швидко, про це говорить статистика. Починаючи з 2018 року ми розробили цілу стратегію розвитку туризму, відкривали нові місця.

За ці три роки приїзд туристів набрав обертів, і вже у 2020 на Житомирщину відвідали понад мільйон туристів”.

Василь Кравчук зазначив, що на залучення туристів впливають відкриття скверів, парків, реконструкція закладів та проведення спортивних заходів.

“Ми підписали меморандум з Донеччиною, в рамках якого буде туристичний обмін.  

Найбільш популярними  на даний час є місто Бердичів, Кам’яне село, що на Олевщині. У нас розриваються всі види туризму. Тільки проблема – це інфраструктура, дороги”, – додав директор ТІЦ.

Туристично-інформаційний центр планує розробити онлайн-конструктор подорожей областю, де кожен може обрати для себе свій туристичний маршрут одним кліком.

Також про улюблені туристичні локації розповіли представники влади області.

Губернатор області Віталій Бунечко розповів про свій маршрут у Житомирі, де любить відпочивати:

“Люблю місця, де гарна природа, свіже повітря. Іноді їду у відрядження і стаю біля лісу, насолоджуюся краєвидами. У Житомирі  розробив свій маршрут у вільний час – це прогулянка на Михайлівський і до Краєзнавчого музею та бульвару”.

Заступниця Овруцького міського голови Ірина Дідух часто подорожує на велосипеді територією району: 

“Люблю відкривати нові місця Овруцького району – Словечансько-Овруцький кряж, Норинські кургани, водоспад що у Піщаниці. Ми розробляємо нові веломаршрути і вивчаємо рідний край”.

Читайте також: Житомиряни обрали кращу турагенцію

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here