Home Відпочинок З 1 серпня Туреччина скасовує візи для українців

З 1 серпня Туреччина скасовує візи для українців

172
З 1 серпня набуває чинності безвізовий режим з Туреччиною. Таким чином, список країн, куди українці можуть їздити без віз, розширено до 37, пише Корреспондент з посиланням на Комсомольскую правду.
 
Зараз у цьому списку значаться: Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Туніс (при наявності туристичного ваучера), Бруней, Малайзія, Палау і Сейшельські острови.
 
Безвізовий режим поїздок для українців терміном до 90 діб діє в Хорватії з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року. А до 15 березня 2013 року на термін до 90 діб можна без віз в’їжджати до Македонії.
 
Крім того, на 90 днів без віз зараз можна їздити в Албанію, Аргентину, Бразилію (з метою туризму і бізнесу), Еквадор (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Ізраїль, Намібію, Панаму (при наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Парагвай.
 
У Перу ж можлива безвізова поїздка на 183 дні (при наявності документів, що підтверджують туристичну мету подорожі).
 
Без віз, але не більше, ніж на 14 діб, можна поїхати у Гонконг.
 
Також не потрібні візи для поїздок у такі країни: Молдова, Грузія, Азербайджан, Узбекистан, Монголія, Вірменія, Білорусь, Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор і Свазіленд.
 
Однак слід зазначити, що для поїздки в більшість країн колишнього СРСР українцю обов’язково необхідно мати при собі закордонний паспорт. Також необхідно знати, що Казахстан, Киргизстан, Таджикистан обмежили перебування на своїй території до 90 діб.
 
Країни, в яких українці можуть оформити візи в аеропорту після прибуття: Вануату, Гаїті, Джибуті, Домініка (тільки туристична віза), Домініканська республіка (тільки туристична віза), Єгипет, Кенія, Коморські острови, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Сальвадор, Свазіленд, Гренада (тільки туристична віза), Мікронезія (тільки туристична віза).

Нагадаємо, 23 грудня в Анкарі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та його турецький колега Ахмет Давутоглу підписали угоду про безвізовий режим між країнами. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here