Home Війна 102-річна бабуся з Житомирщини плете маскувальні костюми для військових

102-річна бабуся з Житомирщини плете маскувальні костюми для військових

965

У Житомирській області в селі Ходорків живе – Любов Ярош. Бабуся нещодавно відзначила своє 102-річчя. Вона пережила, голодомор, німецьку окупацію, потім працювала у місцевому колгоспі.  І от знову переживає війну, але пенсіонерка не може сидіти вдома й спостерігати за війною через телеекран, тому кожного дня плете “кікімори” й передає хлопцям на війну. 

Про це пише Укрінформ

«Ой, я не можу спати. Лежу-лежу, все думаю, як там наші хлопці на фронті. Господи, де ви, бідненькі, не спите – ні день, ні ніч.  А вороги стріляють… Радіо трошки включу, послухаю…  Мені головне, щоб наших людей не вбивали. То я вже кажу: краще б наплести тих маскувальних костюмів, та щоб наші синочки закінчили цю війну. Та щоб була вже тиша. Доньки плетуть, а я розплітаю мішковину. П’ять жмутиків роблю за день», – розповіла пенсіонерка. 

Дочка 102-річної бабусі Галина теж допомагає матері плести маскувальні костюми і вже втягнулася у справу.

«Мати називає кікімори «тімурками». Коли починаєш плести маскувальні костюми, то поступово втягуєшся у справу, – далі розповідає Галина. –  День мине і вже хочеться знову плести.  Спершу, як починали, манекеном нам слугували граблі, а потім уже надягали й на відро, і гачками плели…»

«На весь Ходорків я найстарша. Хто це думав, що два віка житиму, та ще й на третій іде! У моєї мами була сестра, яка теж більш як 103 роки прожила. І мені Бог дав жити. Я ж два рази була «під ножами», пережила операції, а ще залишилася і живу”, –  розмірковує про свій вік Любов Григорівна.

Бабуся мріє, щоб війна закінчилася й називає російських солдат “собаками”

Дуже хочеться, щоб ця війна швидше закінчилася. Ті вороги людей стільки убивають, палять хати і хліб. Я на їх не кажу інакше як «собаки». Та навіть пси кращі за тих нелюдів. Мрію дожити до Перемоги. Щоранку встану і думаю: може вже закінчилася війна”, – розповіла Любов. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here