Home Війна “Діти мають знати, що наша мова українська і єдина державна” – військовий...

“Діти мають знати, що наша мова українська і єдина державна” – військовий з Житомирщини

1185

Військовий з Житомирщини Михайло Рафальський отримав поранення на війні з росією, але продовжує триматися на позитиві: на своїй сторінці у фейсбук він радить українцям не відмовлятися від свого та говорити українською, адже діти мають знати, що мова наша українська і єдина державна.

«Трішки нагального. Я не берусь нікого засуджувати за життєву позицію та морально почувати суспільство. Це справа кожного з нас окремо. Прийнявши рішення не йти захищати свою землю, лише ви будете проживати наслідки цього рішення. Як з цим спати, їсти, жити – особисто я не маю уяви. Доживати життя з почуттям провини? Краще загинути в священній війні за рідну неньку.

Питання українізації та мови.

Так, українці мають говорити українською. Діти мають знати, шо мова наша українська і єдина державна. Я знаю, нам важко відмовитись від звичок, адже багато людей виросли в російськомовних сім’ях, і цькувати за це – не правильно. Всьому потрібен час.Та ті, хто агресивно проти та навідріз відмовляються від вивчення мови та «какая разніца» – для мене ви падаєте в очах як особистість», – йдеться в дописі. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here