Home Війна Двоє жінок з Житомирщини виготовляють окопні свічки для військових на передову

Двоє жінок з Житомирщини виготовляють окопні свічки для військових на передову

663

Марина та Наталія мешкають під Житомиром у селі Лука. Після 24-лютого обидві допомагали захисникам, як могли. Проте згодом з настанням холодів жінки вирішили зігрівати нашим бійців та виготовляти окопні свічки. Жінки вже передали понад 4000 тисячі свічок військовим.

Марина Свинцицка каже, що сидіти просто і чекати вона не могла. Хотілося допомогти нашим військовим – зігрітися у морози.

“Ми вирішили реально допомогти нашим бійцям. Я розумію, наскільки їм важко, особливо з настанням холодів. Так вийшло, що у  вересні побачила в соціальній мережі  окопні свічки й  написала автору посту.Згодом, вона мені прислала 50 штук для хлопців. Мене зацікавило та почала своїми силами виготовляти. Односельці, як дізналися,  то почали зносити банки та інше приладдя для свічок. Дні, коли в нашому селі , пропадає світло, зникає зв’язок, то ми працюємо”.

Парафін – це не дешевий матеріал. Подруги вирішили організувати збір коштів на матеріали для свічок.

Моя однокласниця написала пост для збору коштів  на парафін. Ми зібрали 15 тисяч гривень та закупили на ці гроші матеріали для виготовлення свічок. Ми ходили в магазин збирали коробки, потім різали, спочатку залили 100-200 банок. У нас дуже боліли пальці, адже ножицями важко різати картонні коробки. Наші свічки вже були під Бахмутом,  на Донецькому, Запорізькому,  Краматорську. Також відправляємо хлопцям з 95-її бригади та  прикордонникам.  У кожну посилку прикріплюємо ляльку-мотанку та обереги.  Стараємося робити так, щоб хлопці відкривши посилку відчули енергетику домашнього тепла. Активно допомагає нашим хлопцям мати загиблого військового. У такій справі немає своїх чи чужих. Кожен старається допомогти”.

На цьому жінки зупинятися не збираються допомагати захисникам будуть, аж поки війна не закінчиться.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here