Home Війна Матеріали привозять зі всієї області: житомирські волонтери виготовили понад 200 пічок для...

Матеріали привозять зі всієї області: житомирські волонтери виготовили понад 200 пічок для військових

343

Житомирські волонтери виготовляють для військових пічки для приготування їжі. У холодну пору пічки також допомагали зігріватися.

Матеріали люди привозять з всієї області.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на волонера Юрія Мілованова.

Волонтер говорить, що остання розробка –  мініпіч, складається з двох елементів: камери згоряння і піддуву. Деревина згорає дотла, тепло направляється вгору. Тому хлопці можуть навіть в окопі можуть закип‘ятити воду.

«Це у нас така мініатюрна пічка, яка має назву – піч на трісках. Можна спалювати трісочки, шишечки – все, що є у польових умовах. Сухий спирт теж можна туди покласти. Цей варіант з алюмінію є пробним. Ми плануємо надалі виготовляти такі конструкції з нержавіючої сталі, бо алюміній при високих температурах може плавитися. Але сама конструкція – легка, компактна, вміщується у спеціальний мішечок та може поміститися, навіть, у кишені куртки», – говорить волонтер.

Сергій Защипас говорить, що матеріали люди привозять зі всієї області, допомагають і підприємці:

«Ми збираємо металобрухт, купуємо метал на металобазах, – розповідає координатор волонтерського осередку. Нам привозять матеріал люди з усієї області. Свої балони люди привозять безплатно. Деякі місцеві підприємства, що мають на балансі такі балони, теж постачають нам матеріал. Ми використовуємо такі балони для виготовлення печей».

Всі пічки, які виготовляють волонтери, їдуть на передову до хлопців.

Волонтери на цьому не зупиняються і плануються виготовляти ще пічки вже за новим дизайном.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here