Home Війна Мертві свині лежали на території, біля них ходили поранені: окупанти розбомбили ферму...

Мертві свині лежали на території, біля них ходили поранені: окупанти розбомбили ферму на Житомирщині, загинуло 1500 тварин

1339

В Овруцькій громаді на четвертий день путінського вторгнення вночі з бомб та ракет обстріляли свиноферму. Поранений охоронець.

Загинуло 1500 свиней. Мертві тварини лежали на території, під плитами, поруч ходили поранені свині.

Про це у коментарі Першому житомирському розповів Валентин Бортник, комерційний директор свиноферми:

«З 27 на 28 лютого  у вночі до нас «прилетіло». Було пряме влучення в адмінприміщення санпропускник, де люди приходили, приймали душ та роздягалися.

Загинуло 1500 поголів’я свиней і розбито свинарники. На їх місці – руїни.  Я приїхав вночі, оглянув все, але саме в нічний час воно не було так страшно, як зараз. Пізніше о 6 ранку, коли ми вдруге приїхали, то свині ходили по території. Добре, що вона була огороджена по периметру. Тварини були поранені, привалені плитами та мертві.

Охоронець почув гуркіт літаків, вийшов з кабінету подивитися, підійшов до дверей і його віднесло ударом. Але він вижив, був у лікарні.

Зі свиней вижило 2 тисячі.  У нас залишилася глибокі ями на місці, де впали ракети. Такі прилітають “подарунки” від сусідів — авіабомби та ракети. Саме сюди прилетіло чотири удари ракетами та бомбами».

Зараз там  руїни, посеред двох свинарників видно ями від бомб. Все розбито: відірваний шифер, повалені будівлі, тріщини у стінах та речі працівників.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here