Home Війна На Житомирщині 97-річний дідусь передав частину пенсії на ЗСУ

На Житомирщині 97-річний дідусь передав частину пенсії на ЗСУ

447

«Я не можу взяти до рук зброю, але не можу бути осторонь подій»: пенсіонер з Коростенщини передав частину пенсії на ЗСУ.

Житель села Бондарівка пережив роки Голодомору та втратив батька в Другій світовій війні. Пенсіонер як ніхто знає, що таке війна й скільки смертей вона несе. Дідусь не може стояти осторонь, коли хлопці боронять державу, тому вирішив допомогти трішки фінансово. 

Про це повідомляє Коростенська районна адміністрація.

Житель селі Бондарівка – Станіслав Рафальський народився у 1925 році у родині колгоспників. Пережив тяжкі роки Голодомору 1932-33 років. Його батько загинув в роки Другої світової війни. У 1942 році самого Станіслава Августовича, ще зовсім юного фашисти забрали до Німеччини. У свої 17 років на той час він побачив та пережив чимало труднощів. Бачив війну та її наслідки. В Україну повернувся лише у квітні 1945 року. Далі були важкі роки відбудови країни, підняття її з руїн.

«Ніколи не думав, що колись знову війна прийде на нашу землю. Війна не приносить нічого доброго. Від неї лише горе, біда і розруха. Я знаю це, бо бачив її на власні очі. Сьогодні я не можу взяти до рук зброю, але не можу бути осторонь подій», – каже пенсіонер.

Дідусь звернувся за допомогою до голови Горщиківської територіальної громади Олексія Туровського аби передати частину своєї пенсії – 1000 грн. Дідусь щиро переживає за хлопців та хоче хоч якось допомогти.

«Це не просто гроші. Це частинка мого серця і моєї любові тим, хто сьогодні нас обороняє і людям, яким зараз значно важче ніж нам тут в селі», – розповів дідусь.

Також він додає, що буде допомагати і далі:

«Я продовжу надавати допомогу нашим захисникам і далі скільки зможу. Прошу долучатись і своїх односельців, жителів всього Коростенського району. Не можемо боронити свою землю зі зброєю в руках, то маємо боронити її всіма доступними методами. Хочемо миру на своїй землі, то не дамо ворогові жодного шансу перемогти наших вояків».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here