Home Війна Не встиг освідчитися дівчині: під Соледаром загинув 27-річний захисник на позивний “Грек”

Не встиг освідчитися дівчині: під Соледаром загинув 27-річний захисник на позивний “Грек”

588

На Житомирщині попрощалися з Героєм – прикордонником Денисом Зубрійчуком.

Захисник на позивний Грек загинув під Соледаром 9 січня. Військовий отримав важке поранення, коли росіяни використовували схожий на український однострій та розпізнавальні стрічки того ж кольору.

Під час евакуації від отриманих поранень військовий загинув.

Про це повідомили в прес-службі 9 прикордонного загону ім. Січових Стрільців.

27-річний захисник родом з Коростенського району Житомирщини, раніше це був Овруцький район. 

Після школи та коледжу він закінчив Державний економіко-технологічний університет транспорту, але працювати за освітою юнаку не довелося, бо вирішив стати на захист Батьківщини. 

Денис призивався у лави прикордонників. У 2017-18 рр., взяв собі позивний Грек, боронив Україну в складі прикордонного підрозділу на Донбасі. Потім повернувся у Житомирський прикордонний загін.

24 лютого 2022 року Денису, як і багатьом українцям, довелося забути про всі захоплення. Його прикордонний підрозділ серед перших зустрів повномасштабне вторгнення рашистів в Україну. Грек з побратимами стримували загарбників, які йшли на Київ з боку Білорусі через пункт пропуску Вільча. Завдяки тому, що прикордонники підірвали міст на шляху рашистів, Сили оборони України отримали додатковий час, щоб захистити Київ від окупантів. 

Коли Сили оборони України витіснили ворога з північних областей, Грек вирішив бути там, де йдуть активні бойові дії. Він добровільно викликався у підрозділ, який мав відправитися боронити Україну на сході. 

У промзоні Соледара деякі позиції прикордонників знаходилися на відстані до сотні метрів від ворожих. 

О 4 ранку 9 січня він змінився зі служби на одній з позицій. 

Того ранку путінські найманці підступно атакували, порушуючи усі закони війни. Вони обійшли розташування прикордонників у промзоні Соледара, використовуючи однострій, схожий на український, але без шевронів та знаків розрізнення. Більш того, рашисти використовували розпізнавальні стрічки такого ж кольору, як і Сили оборони України. Першими йшли штурмовики-смертники, найімовірніше зеки вагнера, по яких вели вогонь і наші, і росіяни. Смертники викривали наші вогневі точки, а після них уже працювали специ, міномети, гранатомети.

Грека прикордонники витягли його з-під вогню та змогли ще живим помістити у бронеавтомобіль Козак, але під час евакуації Денис помер.

Напередодні нового 2023 року Денису виповнилося 27. Бійці планували відзначити усі пропущені свята разом з перемогою України. Грек ділився з побратимами планами поїхати на відпочинок зі своєю дівчиною. Денис хотів освідчитися коханій та планував весілля.  Не судилося. 

Вічна слава Герою! Співчуття рідним та близьким полеглого прикордонника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here