Home Війна Не вистачає рук: житомирян кличуть допомагати плести маскувальні сітки для ЗСУ. ФОТО

Не вистачає рук: житомирян кличуть допомагати плести маскувальні сітки для ЗСУ. ФОТО

1019

Житомирянка Вікторія Тваурі з 2014-го року була волонтеркою БФ “Лелекера” – займалася збором пластикових кришечок, які у подальшому відправлялися на переробку, а кошти від цього йшли на допомогу військовим.  

У період пандемії шила і безкоштовно роздавала усім, хто звертався, багаторазові маски. З початку повномасштабної війни організувала в місті роботу швейного цеху, де виготовляли у великій кількості плитоноски, розгрузки, аптечки, м’які ноші, шторки в буси, прапори на колони для підрозділів та жовто-блакитні прапори різних розмірів, у тому числі великі 2.40 на 1.80 м – для прощань із загиблими героями у Житомирі.

Започаткувала акцію #здаймукулатурувобміннажиття, в рамках якої житомиряни могли здавати на переробку папір, картон, російськомовну літературу, а кошти від цього переказувати на потреби воїнів.

Наразі Вікторія зосередилася на пошитті прапорів, білих маскувальних костюмів, аптечок. Прапори у тому числі відправляє за кордон для облаштування експозицій в освітніх закладах, учасникам благодійних акцій та заходів на підтримку України.

Купує і передає армійцям амуніцію, ліки та інші речі відповідно до запитів. Крім цього, орендує приміщення для майстерні з виготовлення маскувальних сіток. 

“Через інших волонтерів, які возять допомогу бійцям на передову, а також напряму постійно отримуємо замовлення  від військовослужбовців на маскувальні сітки. Власними силами впоратися з цим деталі важче, тому запрошую усіх небайдужих житомирян долучатися. У нас є тепле і просторе приміщення з усіма умовами (туалет, укриття), можна зробити чай, – пояснює Вікторія Тваурі. –  Маємо запас матеріалів, але катастрофічно не вистачає тих, хто міг би плести маскувальні сітки. Процес максимально простий – тканину ріжуть на смужки, далі вплітають і прив’язують до основи. Все покажемо, навчимо. Достатньо приходити хоча б  на кілька годин у свій вільний час і це вже буде допомога нашим захисникам”.


Територіально майстерня з виготовлення сіток знаходиться у мікрорайоні Крошня, для тих, хто вирішив приєднатися – попередньо варто написати для уточнення деталей Вікторії Тваурі в соцмережі.

Ще одна волонтерська майстерня “Свій за Свого”, де маскувальні сітки, кікімори та кавери для шоломів плетуть з 2014-го року, знаходиться у центрі Житомира  – в приміщенні “Місцевого Навколокультурного простору” за адресою пров.Скорульського, 5.

Можна також приходити і допомагати волонтерам плести, приносити чисті бляшанки, парафін, віск, картон для виготовлення окопних свічок.

Юлія Демусь 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here