Home Війна Понад 3 тис. окупантів, сотня танків, Бук і 536 броньованих машин –...

Понад 3 тис. окупантів, сотня танків, Бук і 536 броньованих машин – втрати Росії за 2 дні війни

1360

Росія за дві доби атак по Україні втратила рекордну кількість людських і технічних ресурсів. Це понад 3 тис. військовослужбовців, понад 20 одиниць повітряної техніки, зенітно-ракетний комплекс «Бук», 102 танки.

Українські військові стримують агресора на всіх позиціях. Минулої ночі велися жорсткі бої.

Про втрати Росії розповіла заступниця Міноборони Ганна Маляр.

Втрати РФ станом на 6:00 год 26 грудня 2022 року:

  • Літаки – 14
  • Гелікоптери – 8
  • Танки – 102
  • Бойові броньовані машини – 536
  • Гармат – 15
  • ЗРК БУК – 1
  • Автомобільна техніка – 17
  • Особовий склад – 3000-3500

У Генштабі ЗСУ зазначають, що окупант продовжує наступальну операцію проти України.

Росія почала передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжує наносити авіаційні удари по аеродромах, угрупованням військ ЗС України на Сході України та у північній частині Київської області.

Здійснено поодинокі авіаційні удари в районах Сум, Полтави, Маріуполя.З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.

Управління діями тактичної авіації РФ відбувається з території Білорусі та ТОТ Крим. Встановлене тимчасове місце перебування десятків одиниць танків у районі ШУМСЬКЕ та ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град” у районі КОСІВЩИНА.

Ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію у районах ЮЖНИЙ та ОДЕСА, по аеродрому ОЗЕРНЕ, по об’єктах цивільної інфраструктури у Київській області.

На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗС України зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області. Ведуться міські бої в Охтирці.

Зеленський записав нове звернення біля Будинку з химерами, в якому зазначив, що він у Києві, а заяви про заклики нібито складати зброю – фейк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here