Home Війна Росія готується до наступу в найближчі місяці

Росія готується до наступу в найближчі місяці

214

Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що росія готується до немичого наступу найближчі місяці.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив на відсутності ознак того, що росія готується до мирних переговорів – все вказує на протилежне. За словами Столтенберга, росія може мобілізувати понад 200 тисяч людей, продовжує закуповувати зброю та боєприпаси, у тому числі в Ірану та Північнії Кореї.

Володимир путін, зазначив генсек НАТО, зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Крім того, голова Ради резервістів ЗСУ Іван Тимочко повідомив, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу і будуть змушені почати його через зростаючий внутрішній тиск, необхідний для перемоги.

«Заяви Столтенберга і Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські сили створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області, у найближчі місяці», – вважають аналітики.

Російські військові блогери в інформаційному просторі також створюють передумови для можливого наступу військ. Вони роздмухують повідомлення про те, що нинішній темп і характер російських операцій вказує на те, що «задіяні ще не всі сили».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here