Home Війна Станції Starlink від Маска для супутникового Інтернету вже в Житомирі

Станції Starlink від Маска для супутникового Інтернету вже в Житомирі

1843

Житомир також отримав станції Starlink від Ілона Маска для супутникового Інтернету. Вчора 10 березня Україна отримала другу партію станцій Starlink, що забезпечують сталий зв’язок завдяки супутниковому інтернету.

Про надходження обладнання до Житомира повідомив мер Сергій Сухомлин:

«Якщо ворог глушитиме зв’язок, у наших військових перебоїв не буде! До того ж, працюватиме супутниковий інтернет!

Дякую Ілону Маску і голландській компанії за допомогу!Маю надію, що після нашої перемоги Маск приїде до Житомира! Буде можливість подякувати особисто.

P.S.: А ввечері ми будемо дивитись мультики про покемонів».

Нагадаємо, розробник Pokemon Go призупинив ігровий процес в РФ і Білорусі.

Довідково: Starlink надає доступ до Інтернету через мережу супутників. Звичайний доступ в Інтернет відбувається через наземні дротові канали до провайдера, потім підземними колодязями до магістральних каналів і далі до підводних броньованих кабелів. В той час як супутникова система має мінімальну для передавання сигналу на супутник та прийняття сигналу інфраструктуру на землі.

Спутники Starlink обертаються навколо нашої планети на висоті приблизно 482 км, утворюючи павутину, з’єднуючись з найближчою станцією для надання Інтернету. Для роботи Starlink потрібні термінали. Вартість одного терміналу – $499. Абонентська плата становить $99 за місяць. Максимальна швидкість з’єднання досягає 200 Мбіт/с, у той час як швидкість 4G  досягає 100 Мбит/с.

Серед користувачів Starlink Міністерство цифрової трансформації, «Укрзалізниця» та ін. Звичайні користувачі, які прибрали пристрої за власні кошти, також користуються цією системою.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here