Home Війна Ситуація в зоні ЧАЕС загрожує всій Європі

Ситуація в зоні ЧАЕС загрожує всій Європі

3668

Російські окупанти вже другу добу утримують персонал станції ДСП “Чорнобильська АЕС”, не дозволяючи провести ротацію.

Це одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні, оскільки будь-які провокації з боку загарбників на ЧАЕС під час гібридної війни можуть обернутися черговою планетарною екологічною катастрофою.

Про це інформує Міністерство енергетики:

“Окупанти вже другу добу утримують персонал станції ДСП “Чорнобильська АЕС”, не дозволяючи провести ротацію, як це передбачено правилами технічної безпеки. Захоплення станції та проведення там будь-яких воєнних дій загрожує повторенням другого Чорнобиля, від якого Європа оговтується досі”.

Захоплення ЧАЕС може загрожувати Європі другою атомною катастрофою. Адже, за інформацією виконуючого обов’язки генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Валерія Сейди, окупанти не дозволяють проводити дії, передбачені за технікою безпеки.

Вже зафіксовано перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання у зоні відчуження внаслідок порушення верхнього шару ґрунту через рух великої кількості важкої військової техніки через зону відчуження та підняття у повітря забрудненого радіоактивного пилу.

Відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку і стан об’єктів лежить на загарбниках.

Нагадаємо, у зоні відчуження фіксують підвищення радіації.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here