Home Війна У центрі Житомира затримали ділка, що організував схему “пропуску” чоловіків за кордон

У центрі Житомира затримали ділка, що організував схему “пропуску” чоловіків за кордон

617

8 листопада у центрі Житомира поліцейські зупинили автомобіль «Тесла», за кермом якого перебував 47-річний місцевий житель. Він тільки передав 21-річному молодику пакет документів для виїзду за кордон.

Вартість такого пакету, який житомирянин виготовляв за допомогою благодійного фонду, коштує від 500 дол. до 1 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду. Відповідні «замовлення» приймалися лише за повною передоплатою.

Про затримання чоловіка та вручення йому підозри повідомили у прокуратурі та СБУ області:

“08.11.2022, у центрі міста, ділка затримали «на гарячому», відразу після передачі чоловіку виготовлених на його ім’я документів. 

Під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання підозрюваного вилучено 500 доларів США, 28 тис. грн та підготовлений пакет документів на ім’я клієнта”.

47-річний житомирянин виготовляв пакет документів через свої родинні зв’язки у одному з місцевих благодійних фондів, який займається транспортуванням з-за кордону медичних вантажів і гуманітарної допомоги для потреб Збройних Сил України. Ці документи фігурант надавав відповідному державному органу для внесення потрібних осіб до державної електронної системи «Шлях».

Кримінальний задум здійснював у два етапи: зустрічався з клієнтом, брав у нього паспорт, посвідчення з персональними даними і гроші, а вже через декілька днів віддавав виготовлені документи. 

Статус «водія волонтерського авто» давав можливість ухилянтам безперешкодно перетинати державний кордон України у воєнний час.

В СБУ додали, що також перевіряється можлива причетність посадовців Житомирської обласної військової адміністрації до функціонування незаконного «міграційного» каналу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here