У ліцеї № 3 вшанували пам’ять загиблих добровольців, випускників цього закладу

217

31 січня у ліцеї № 3, відзначено годиною пам’яті загиблих героїв, які були випускниками закладу. Під час заходу родинам загиблих вручили свічку пам’яті, на знак пошани та вдячності. Старшокласники разом зі своїми близькими та адміністрацією ініціювали куточок пам’яті, де присутні особисті речі військових як знак пам’яті про них та їх жертовність.

Ліцей продовжує виражати свою активну підтримку військовим під час агресивної війни розпочатої росією. Два придбані автомобілі та успішно організований збір коштів на квадрокоптер – це вагомий внесок у справу захисту країни, розповіла координаторка події Надія Гвоздь.

“Всі активно долучаємося до цього заходу, тому що кожен з старшокласників та класних керівників готував інформацію саме про кожного загиблого. І зараз ми її разом всю проаналізували і за ініціативи департаменту та адміністрації ліцею №3, а також родин загиблих ініціювали відкриття такого куточка пам’яті. А також інсталяції тематичні, де присутні особисті речі загиблих, а також подарунків військових, маскувальні сітки та прапори підписані військовими. Відбудеться година пам’яті з передачею тематичних свічок, пам’яті своєрідних композицій як знак вдячності пошани для родин загиблих”, – розповіла Надія Гвоздь, вчителька української мови та літератури.

Учасницею заходу також стала мама загиблого захисника, випускника ліцею, Філіпа Васильєва.

“15 листопада пішов на ротацію, а 5 червня 2022 року він загинув. Вони війну зустріли на Донеччині. Цей куток відкрили на 3 поверсі де навчався наш Філіп, для наших дітей ці куточки потрібні. Вони повинні пам’ятати хлопців які боронять нашу країну. Вони повинні бачити своїми очима, що вони такі ж самі молоді уходять на небо. І їм також хотілось би жити, але у наших воїнів ні страху нічого немає.” – поділилась мама загиблого воїна.

За майже два роки повномасштабного вторгнення віддали своє життя захищаючи Батьківщину 7 випускників цього закладу. Ця прикра статистика відображає важкі втрати, які наша країна несе під час цієї війни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here