Home Війна У Раді пропонують дозволити призов до армії засуджених

У Раді пропонують дозволити призов до армії засуджених

1281

Проходити військову службу будуть не всі ув’язнені, а лише ті хто отримав покарання за певні злочини. Нардепи вже зареєстрували відповідний документ.

Про це свідчить законопроєкт №8243.

Під час особливого періоду, запровадженого відповідно до Закону України «Про оборону України», суд може прийняти рішення про звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням з метою проходження військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період. Не допускається звільнення на цій підставі осіб, засуджених за вчинення злочинів проти основ національної безпеки”, – йдеться у законопроєкті.

Автори законопроєкту пропонують дозволити мобілізувати за бажанням деяких засуджених. Мова йде про засудження за корупцію, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Таким засудженим пропонують дозволити проходити військову службу, якщо їм призначили покарання у вигляді:виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, позбавлення волі не більше ніж на 5 років, якщо суд, враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, дійде висновку про можливість виправдання засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Пропонується, що дозвіл проходити військову службу будуть видавати суди. Автори документи пропонують звільняти засуджених чи обвинувачених від покарання або ж зарахувати у строк відбування покарання часу проходження військової служби.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here