Home Війна У Житомирі викрили агента, що повідомляв “вагнерівцям” місця військових об’єктів. ФОТО

У Житомирі викрили агента, що повідомляв “вагнерівцям” місця військових об’єктів. ФОТО

444

Агента з позивним “Снаров” викрили у Житомирі. Він повідомляв “вагнерівцям” інформацію про дислокацію військових об’єктів. Як виявилося, агент – колишній заступник командира однієї з українських військових частин, який ще на початку 1990-х років пішов у відставку. Він налагодив співпрацю з російською приватною військовою компанією “Вагнер”.

Про це повідомили у прокуратурі та СБУ області:

“Підозрюваний через власний акаунт у соцмережі  «вконтактє» налагодив стосунки з представником приватної військової компанії «вагнер» та погодився співпрацювати з ворожою розвідкою. 

Зокрема, збирав інформацію  про розташування у Житомирі стратегічно важливих військових об’єктів, місця дислокації підрозділів військовослужбовців і військової техніки ЗСУ. Добуті відомості наносив на карту, фотографував і передавав зображення ворогу для можливого використання під час планування та ведення бойових дій”.

Він «цікавився» персональними даними діючого командного складу українських військ в регіоні. Також фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які знаходяться поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів.

Відповідна інформація потрібна була ворогу для планування та можливого вчинення диверсій на території міста.

Отримані відомості зрадник передавав «вагнерівцям» через відпрацьовані канали електронного зв’язку у вигляді фотографій карт з відмітками.

Під час обшуків за місцем проживання у нього знайшли ноутбук, мобільний телефон та карти регіону, які він використовував у підривній діяльності.

Наразі до суду заявлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Йому загрожує тюрма на строк від 15 років до довічного ув’язнення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here