Home Війна У Житомирі затримали волонтера: продавав партіями військову допомогу, що йшла для ЗСУ...

У Житомирі затримали волонтера: продавав партіями військову допомогу, що йшла для ЗСУ з-за кордону

754

У Житомирі затримали 23-річного волонтера, засновника благодійної організації на гарячому – при отриманні 236 тис. грн за військове спорядження. Сума ж цього «замовлення» становила пів мільйона гривень.

Під час війни він організував схему реалізації військової амуніції та спорядження, отриманих з-за кордону безкоштовно для потреб ЗСУ.

За 236,5 тисяч він продавав квадрокоптер, півтори сотні пар тактичних рукавичок, 156 медичних турнікетів та півсотні наколінників. На ще 260 тисяч «авансу» він пообіцяв «дістати» 40 тактичних шоломів.

«27 червня молодик продав цілу партію товарів мілітарного призначення (квадрокоптер, тактичні рукавиці, наколінники, турнікети та ін.) вартістю близько 236 тисяч гривень та зобов’язався поставити ще військові шоломи на суму 260 тисяч гривень. Відразу потому правоохоронці його затримали. Гроші та товари вилучено», – повідомили в поліції.

«Позиціонуючи себе у тому числі як волонтер, ділок отримав належний дозвіл на безперешкодний виїзд за кордон, звідки й організував завезення продукції військового призначення під виглядом гуманітарної допомоги армії. Військове спорядження йому надавали закордонні благодійники переважно безкоштовно», – повідомили в СБУ.

Частину спорядження він давав безкоштовно, але близьким знайомим, але більшість продавав та отримував прибуток.

«При цьому ціни зловмисник дозволяв собі виставляти дещо нижчі за середньоринкові, оскільки амуніція йому діставалася фактично безкоштовно», – додають у СБУ.

Попередньо задокументовано факти реалізації партії гуманітарної допомоги за майже 50 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігуранта справи та офісних і складських приміщень вилучили:

– спорядження та амуніцію для військових (тактичні рюкзаки та рукавички, наколінники, спальні мішки тощо);

– лікарські препарати та медичні засоби (турнікети, медичні ковдри, лікарські костюми);

– власне гуманітарна допомога для населення (продукти харчування і засоби гігієни).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here