Така бригадна польова піцерія поки єдина в ЗСУ і вона працює в 95 бригаді ДШВ. ЇЇ облаштували на базі польової кухні, яку “затрофеїли” під Ізюмом ще у 2022 році. Кухня була пошкоджена і годилася тільки для запікання. Але цього виявилося достатньо, щоб готувати по 250-300 піц на добу. Її готують виключно з армійських продуктів та силами військовослужбовців, – служба зв’язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.
“Наша піца з трьома видами м’яса – курятиною, ковбасою і шинкою. А ще додаємо огірки мариновані, оливки та, звісно, багато сиру. За грамами не слідкуємо, додаємо начинку щедро, щоб боєць міг наїстися, – говорить ініціатор проєкту Олександр Щербак, який також заправляє пересувною піцерією в бригаді. – А ще ми готуємо солодку піцу – із медом, творогом і фруктами. Дуже смачно виходить!”
“Ми плануємо, що наша польова піцерія буде працювати на постійній основі. Час від часу будемо її запускати і готувати багато піц, і щоб підняти настрій бійцям, які повертаються з бойових позицій”, – говорить начальник тилу Дмитро Стеха.