Home Війна За донейт для ЗСУ житомиряни можуть отримати зірку і назвати її своїм...

За донейт для ЗСУ житомиряни можуть отримати зірку і назвати її своїм іменем. ФОТО

579

Оригінальний флешмоб до Дня захисників та захисниць у Житомирі влаштували волонтери БФ  «TERRITORY UA». Зокрема, на своїй сторінці у соцмережі розігрували сертифікат про назву зірки. 

Акція «Привітай захисника та отримай зірку» стартувала кілька днів тому. За умовами, учасники мали переказати будь-яку суму від 100 гривень на рахунок фонду, зробити скрін переказу, написати у дірект «Хочу зірку», а після – отримати сертифікат про присвоєння назви певній зірці. Це може бути як ім’я переможця, так і тих, кому він вважає за потрібне зробити такий подарунок.

«Наш фонд співпрацює із міжнародною неприбутковою організацією, яка займається дослідженням космосу, завдяки чому ми й змогли реалізувати подібну ініціативу, – пояснює директор БФ  «TERRITORY UA» Сергій Петрук.  – Перша акція стартувала напередодні 14 жовтня, але  ми вирішили продовжити її, дещо змінивши умови. Нова назва – «Зірковий донейт». Так само кожен, хто зробить благодійний внесок, має право, звернувшись до нас, дати ім’я одній із зірок та протягом декількох днів отримати сертифікат. Ім’я зірки вноситься до міжнародного реєстру зірок, а зібрані кошти йдуть на закриття потреб ЗСУ. Єдина відмінність – цього разу донейт має бути не менше 300 гривень».

Волонтери «TERRITORY UA» допомагають військовослужбовцям із різних підрозділів на східному та південному напрямках, купують і надсилають необхідні речі, обладнання і продукти. Крім цього, опікуються родинами, які постраждали від російської агресії під час війни, дітьми з особливими потребами та ін.

Не менш важливий напрямок діяльності –  популяризація української культури за кордоном. Завдяки співпраці фондів «TERRITORY UA» і «Янголи Армії», ГО «Ц-ТВоє» і ГО «Студентський клуб»,  фондів «Associazione Svitanok» та «Associazione Kolos» (Італія)  впроваджували спільний проєкт «Дивовижна Україна».  А ще побували на Міжнародному фестивалі «Mather Earth» (Німеччина) і долучилися до встановлення світового рекорду «Наймасовіше одночасне виконання Державного Гімну України приурочене до Дня Незалежності України».

«Фактично все  починалося ще задовго до початку  АТО/ООС  і повномасштабного вторгнення російських військ. З 2004 року члени нашої команди  займатися соціальною та мистецькою  діяльністю і  були організаторами та співорганізаторами проєктів різноманітних форматів, серед яких – «Перша нота», «Альтернатива», радіовистави для людей з вадами зору, «Це-TVоя Тема», «Кава без цукру», «Особиста думка», «Натхненні Житомиром», «Чому так?», «Разом за життя», міжнародний культурний проєкт «ArtManifesto» (Польща), – розповідає волонтерка  БФ «TERRITORY UA», заслужена артистка України, провідний майстер сцени Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім І. Кочерги Олена Заведія. –  З 2014 року на базі  ГО «Ц-ТВоє» вдалося провести  кілька масштабних заходів – «Культурна версія», «Фестиваль льону», «Телеміст «95-та, ми з Вами». Відзняли і презентували серію документальних фільмів –  «Донбас», «Вогонь самопосвяти», «Де Шодуар?», «Незламний. Шлях до мрії», бук-трейлери за творами українських письменників. З кінця лютого цього року активно займалися волонтерською діяльністю  у складі БФ   «Янголи Армії», а згодом, об’єднавши  зусилля, створили  БФ «TERRITORY UA». 

Креативна група команди фонду увесь час шукає можливості активізувати громаду, зацікавити і залучити до підтримки воїнів. Проводять благодійні акції, лотереї, є окремі проєкти більш тривалі у часі. Один з останніх  –  «Донат за мат», який з-поміж іншого ще й допомагає очищувати спілкування і мову від лайливих слів. Збирали кошти на аптечки для бійців, розігруючи монету із лімітованої серії «В єдності – сила». Ще були лотереї на б’юті-послуги. У рамках лотереї до Дня Захисника України розіграли шоколадний автомат. Під час проєкту «FreeRUN» провели кілька благодійних онлайн-забігів, аби популяризувати спорт та об’єднати бігове  ком’юніті  країни і  небайдужих по всьому світі задля допомоги постраждалим від війни.  

«Наш фонд продовжує невпинно працювати на користь держави, адже  знаємо, що  добрі справи треба робити постійно: де багато добрих справ, там багато гарних людей, а де багато гарних людей, там «TERRITORY UA», – наголошує Сергій Петрук.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here