Home Війна Жахи на житомирській трасі: окупанти розстрілювали автомобілі з людьми та вбили батька...

Жахи на житомирській трасі: окупанти розстрілювали автомобілі з людьми та вбили батька на очах у дитини

554

Ще у березні окупанти облаштували бойову позицію прямо на трасі. Вони розстрілювали людей, які тікали від війни. Ворожі танки розмістилися навколо заправки та жорстко розстрілювали п’ять автомобілів. Той день для 7 людей був смертельний, ще четверо отримали важкі поранення.  Тоді на очах у семирічної дитини орки вбили його батька. 

 Про це розповів начальник слідчого управління ГУНП в АР Крим та м. Севастополі Олександр Климовський. 

Під час повномасштабного вторгнення одними із перших на територію України з Білорусі зайшли дві батальйонні тактичні групи зі складу 5-ї окремої танкової бригади рф. Окупанти рухалися в напрямку Києва. 3 березня вони вийшли на житомирську трасу. Одна батальйонна тактична група зайняла позицію у селі Березівка, друга – на заправці, біля села Мила“, – розповів Олександр.

Окупанти стріляли по людях, як по живих мішенях. Тоді трасою їхав автомобіль в якому перебувало подружжя. В другій машині їхала сім’я з маленькою дитиною.

Першими під обстріл потрапили два автомобілі: в одному перебувало подружжя, яке дивом вижило. В другій автівці їхала сім’я з маленькою дитиною. Їм вдалося під вогнем проїхати набагато далі, ніж автомобіль, який їхав попереду, тому окупанти влаштували справжнє полювання та почали вести по автівці щільний вогонь“- говорить слідчий.

Того пекельного дня загарбники обстріляли машину в якій їхала 7-річна дитина. Мати відразу загинула, а батька окупанти вбили на очах у дитини.

Кадри розстрілу автомобіля, який їхав одним із перших в колоні, облетіли весь світ. У машині знаходилася сім’я із 7-річною дитиною, а також їхня сусідка. Мати дитини загинула відразу внаслідок обстрілу. Батько, намагаючись врятувати сина, вийшов із машини з піднятими руками. Його розстріляли російські військові на очах у хлопчика“, – додає слідчий. 

У ході досудового слідства встановлено, що російські військові – з 4 по 25 березня – розстріляли 10 транспортних засобів. У результаті 13 людей загинули, шестеро – отримали поранення.

Наразі поліцейські продовжують встановлювати свідків та очевидців воєнного злочину. Тож поліціянти просять постраждалих від дій окупантів звертатися за телефонами: +38 (097) 968 67 44 та +38 (068) 698 36 63.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here