Село Привар з обох боків оточене лісами за 10-15 кілометрів від Білорусії. Тут окупанти бомбили з гелікоптерів шість разів. 16 житлових будинків повністю знищені. Самі ж місцеві у своїх дворах знаходили рештки від російських бомб. Звідси тікали лісами не боячись ні мін, ні бомб. 

Перший житомирський поїхав у Привар та поспілкувався із місцевими. 

На початку села надпис з назвою населеного пукту. Далі декілька вцілілих житлових будинків і цілі кілометри вулиць вщент знищених.

59-річний Анатолій Барановський живе у селі від народження. Від вибухової хвилі постраждало його житло: знищений шифер, вибиті вікна та двері.

“19 березня пів на 6 ранку за метрів двісті від мого будинку “прилетіло” 4 бомби. Після того, як почув вибух, одразу побіг на інший кінець вулиці  ховатися в погреб, і в той момент пілот гелікоптера побачив мене і почав стріляти. Досі не усвідомлюю, як але добіг до укриття, де ховалися всі 6 жителів села. Сам гелікоптер летів дуже низько, за 20 метрів від землі, потім, начеб-то завис над погребом, де ми були. Ми дуже боялися. Чули звуки вибухів. Укриття, де ми перебували, декілька разів трусило, але воно витримало обстріл. Через 15 хвилин ворожий вертоліт полетів. Не втрачаючи часу, я відразу побіг додому. Там забрав документи, не забув про свого вірного друга собаку. Вийшов на залізничну колію, слідом за мною біг мій собачка, позаду мене було чути звуки вибухів. За півтори години прийшов до наближчого села Мар’янівка і там мене забрав голова Овруцької ОТГ та староста села. Коли дібрався до безпечного місця, переживав за мого другого собаку, він залишився там, я його не зміг забрати. Просив, щоб його евакуювали звідти. І вже наступного дня собаку забрали і привезли до мене.

У мене в будинку вибило двері, вікна, знесло весь шифер. Після “прильотів” три дні горів ліс. Наразі повністю знищено 16 будинків”, – розповідає місцевий житель.

За словами місцевих, у той день ворог гасив по селу, як оскаженілий. Стріляли по всьому, що рухалося, не зважали на те, чи то собака, чи людина. Місцеві дякують меру, який ризикуючи своїм життям, врятував їх від загибелі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here